DIO’30 verliest kansloos in topper tegen Havo

DIO’30 heeft in de topper tegen Havo een vrij kansloze 3-0 nederlaag geleden. Veel spelers haalden niet hun normale niveau en hadden teveel ontzag voor hun tegenstander in het onderlinge duel tussen de 2 gedeelde koplopers. Hierdoor heeft de ploeg uit Haalderen momenteel de beste papieren heeft om de titel te pakken in de derde klasse D.

DIO’30 begon met dezelfde opstelling als vorige week tegen Germania. Beide ploegen lieten in het begin zien dat ze vol voor de overwinning wilde spelen maar het was al snel duidelijk dat de thuisploeg met meer overtuiging speelde. Ze kregen ook de eerste kansen. Een vrije trap en schoten van Jurgen van Swaaij en Thijs Barten ging ver naast. Het eerste gevaar van DIO’30 kwam kort daarna uit een corner die gevaarlijk voor het doel kwam. Doelman Steven Paul zit mis maar een kopbal van Joram Pijl ging over. De volgende grote kans was voor Havo. Na een vrije trap kwam Vincent Adolfs vlak voor het doel onverwachts in scoringspositie maar van schrik schoot hij recht op Dennis Amati die de bal kon pakken. Nog net binnen het half uur kwam Havo toch op voorsprong. Na een makkelijk gegeven vrije trap die net zo goed aan de verdedigende partij gegeven had kunnen worden was de organisatie in de verdediging weg omdat Glenn Dibbets na een blessurebehandeling even het veld uit moest. Daar profiteerde Havo optimaal van want Tijs Barten schoot de bal van afstand in het doel. Niet veel later had het zomaar 2-0 kunnen staan. Een schot van Jordi Braam belandde via een DIO’30 been op de paal. DIO’30 probeerde wel wat terug te doen maar het spel was te slordig. In de slotfase van de eerste helft kwamen er wat mogelijkheden. Luc Verhoeven was een paar maal dichtbij. Toch was het Havo dat in de blessuretijd nog wist te scoren. Na onnodig balverlies op de helft van de tegenstander kwam Sjors Venselaar in balbezit. Samen met Thijs Barten kon hij op het doel van Dennis Amati af gaan en hij schoot zelf de bal in de verre hoek. Zo kwam er een einde aan een voor DIO’30 slechte eerste helft.

Na de rust keerde Glenn Dibbets niet meer terug op het veld. Zijn plek werd ingenomen door Willem Vos. De eerste kansen van de tweede helft waren weer voor Havo. En schot van Jurgen van Swaaij kon tot corner worden verwerkt en met een goede redding wist Dennis Amati een doelpunt te voorkomen. Ook meende de thuisploeg recht te hebben op een strafschop na vermeed hands in het strafschopgebied. Maar de scheidrechter floot een warrige wedstrijd en strooide gretig met gele kaarten voor beide ploegen. Om het tij nog te keren kwam Dadier Casal in het veld voor Lars van Mill. Dit had nog niet echt succes want het was Havo dat weer wist te scoren. Weer werd de bal onnodig verspeeld en scoorde Thijs Barten met een schot van afstand zijn tweede doelpunt van de middag. De opgave om nog een resultaat te behalen leek voor DIO’30 haast onmogelijk. Toch schoof Joram Pijl door naar voren. Uit een counter was Havo nog gevaarlijk maar Niels Goertz en Dennis Amati wisten erger te voorkomen. Toch liet DIO’30 in de slotfase zien dat het voetballend niets onder hoefde te doen voor Havo en er kwamen wat kansen. Het zat helaas niet mee. Een schot van Luc Verhoeven werd gekeerd door Steven Paul en Willem Vos schoot van dichtbij op de lat. Het bleef bij 3-0 en daarmee heeft DIO’30 de kansen op de titel niet meer in eigen hand.

Met nog 6 wedstrijden te spelen is er nog niets beslist maar het zal voor DIO’30 een lastige klus worden. Het zal alles op alles moeten zetten om de tweede plaats te behouden want die geeft bij een kampioenschap van Havo nog recht op deelname aan de nacompetitie. Dat is ook nog mogelijk door zelf een periode te winnen. De wedstrijd van vandaag was voor de tweede periode en daarin heeft DIO’30 ook geen goede zaken gedaan. Het staat nog op de tweede plaats achter Havo maar de achtervolgers wisten wel te winnen. Eldenia, Rood Wit en Trekvogels moeten nog wedstrijden inhalen en zullen DIO’30 bij winst passeren.

Komende zondag staat er weer een speelronde voor de derde periode op het programma. DIO’30 ontvangt dan op sportprak de Gelenberg Brakkenstein. Eind februari stonden beiden ploegen nog tegenover elkaar in Nijmegen. DIO’30 won toen door een treffer in de slotfase met 2-1. De wedstrijd begint komende zondag om 14.00 uur.