DIO’30 na winst op Germania gedeeld aan kop

DIO’30 heeft wederom een wedstrijd gewonnen door een laat doelpunt en doet daarmee hele goede zaken in de strijd om het kampioenschap. DIO’30 won zelf in Groesbeek met 1-0 van Germania terwijl koploper Havo op eigen veld met 2-1 verloor van Arnhemse Boys. Beide ploegen hebben nu 39 punten. Havo heeft nog wel een wedstrijd te goed en volgende week spelen beide ploegen tegen elkaar.

DIO’30 moest het in Groesbeek doen zonder Dadier Casal en Jesper Kaaks. Willem Vos begon op de bank. Gelijk in de beginfase van de wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen de intentie hadden om aan te vallen. Germania kwam voor het eerst voor het doel van de tegenstander maar gevaarlijk was het daarin niet. De eerste kans van de wedstrijd was voor DIO’30. Een schot van Bryan Croonen ging net over het doel. Bij de volgende aanval was er weer gevaar en had DIO’30 de score moeten openen. Nadat Giovanni Leidelmeyer de bal in het strafschopgebied wist te krijgen kwamen Bryan Croonen, Luc Verhoeven en Dani Bloemberg in kansrijke positie. De bal werd echter voor de lijn weggewerkt en de kans op een doelpunt was verkeken. DIO’30 bleef nog even een overwicht houden maar daarna kon Germania wat onder de druk uitkomen en zocht het de aanval. Beiden probeerde het van afstand. Een schot van Luc Verhoeven was te zacht en kon makkelijk door doelman Momchil Kolev worden gepakt en aan de andere kant schoot Jeffrey Aalders maar ook Dennis Amati liet zich niet verrassen.

Na ongeveer een half uur voetballen was er wederom een grote kans voor DIO’30. Bryan Croonen schoot oog in oog met de doelman echter over. Diezelfde doelman hield DIO’30 even later met een knappe redding van een treffer af door een vrije trap van Luc Verhoeven te keren. DIO’30 kwam zelf niet in de problemen en zo kwam er ondanks dat DIO’30 de betere ploeg was maar de kansen niet wist te benutten zonder doelpunten een eind aan een niet erg opwindende eerste helft. Na de rust was er al meteen een grote kans voor DIO’30. Bryan Croonen stond opeens vrij voor het doel maar zijn schot belandde op de binnenkant van de verre paal en kwam het veld weer in. DIO’30 bleef sterker maar het speelde te slordig en gehaast waardoor het overwicht nog steeds niet kon worden uitgedrukt in doelpunten. Germania zocht ook zo nu en dan de aanval maar dat was ook zonder overtuiging.

Gezien het beeld van de wedstrijd leek het wachten op een keer dat de bal goed viel. DIO’30 had weinig aanvallende wissels ter beschikking en dus viel Willem Vos in voor Dani Bloemberg en schoof Joram Pijl mee naar voren om wat te forceren. Deze omzetting hoefde slechts 10 minuten te duren want toen leverde het een doelpunt op. Bryan Croonen was zijn tegenstander te snel af en zijn voorzet kon nog net vallend worden ingekopt door Joram Pijl. Nu DIO’30 op voorsprong was gekomen was het met nog 10 minuten te spelen belangrijk om de voorsprong vast te houden dus nam de doelpuntenmaker zijn positie in de verdediging weer in. Germania ging nu alles op alles zetten om minimaal nog op gelijke hoogte te komen en stuurde Kay Tassenaar mee naar voren om nog wat te forceren. Dit leverde wat corners op maar Dennis Amati wist die allemaal te pakken. Zoals de hele wedstrijd kon Germania ook nu aanvallend niets inbrengen al kreeg invaller Sven Klaassen in de blessuretijd nog een kans. Van dichtbij schoot hij ver naast.

Niet veel later volgde het laatste fluitsignaal van deze sportieve wedstrijd en boekte DIO’30 een verdiende overwinning die op basis van hard werken en er in blijven geloven was bereikt. De 1-2 tussenstand bij Havo – Arnhemse Boys bleek later ook de eindstand te zijn en zo deed DIO’30 dus extra goede zaken in de strijd om de bovenste plaats. Zoals gezegd de volgende wedstrijd is een directe confrontatie tussen de nummers 1 en 2 van de derde klasse D. De titelstrijd lijkt te gaan tussen DIO’30 en Havo. Rood Wit en Blauw Wit zijn ook nog niet kansloos maar volgen al op een aantal punten. De wedstrijd van volgende week zal niet beslissend zijn maar winst of gelijkspel zal voor DIO’30 zeer welkom zijn met daarna nog 6 wedstrijden te spelen. De wedstrijd in Haalderen begint om 14.00 uur.