Tevredenheid bij gemeente Druten over bedrijfsgrond

Foto: Google streetview

Tevredenheid heerst bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Druten. Er hoeft namelijk geen bedrijfsgrond worden afgeboekt. Dit blijkt uit het concept uitwerking van het Regionale Programma Werklocaties (RWP).

Er zijn dus geen negatieve financiƫle gevolgen voor de gemeente, omdat er geen vierkante meters aan bedrijventerreinen en kantoren hoeven te worden geschrapt, aldus wethouder Springveld.

Er is door het ambtenarenapparaat onderhandeld met de provincie over vier hectare bedrijfsgrond. Daardoor kon deze bedrijfsgrond buiten het RWP worden gehouden. Wethouder Springveld gaf een tijd geleden toe dat het verhaal Westerhout-Zuid de gemeente toch geld kon gaan kosten, maar dit is dus uiteindelijk voorkomen.

Het blijft echter onduidelijk hoe de gemeente dit heeft kunnen regelen. Haci Aslan, fractievoorzitter van oppositiepartij Welzijn Druten, overweegt om een WOB-verzoek in te dienen om te forceren dat bepaalde informatie vrijkomt. Volgens de fractievoorzitter zijn er vanuit de provincie tegenstrijdige signalen gekomen.

'

Reacties

article
14258
Tevredenheid bij gemeente Druten over bedrijfsgrond
Tevredenheid heerst bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Druten. Er hoeft
https://druten.nieuws.nl/nieuws/14258/tevredenheid-bij-gemeente-druten-over-bedrijfsgrond/
2019-03-20T21:58:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/94/2019/03/20215822/Westerhout-zuid-Druten.png
Druten Nieuws
Nieuws