Raadsvragen over onveilige verkeerssituatie Druten-Zuid

Foto: Google Maps

De fractie van de Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid heeft raadsvragen gesteld over de onveilige situatie op de Koekoek in Druten-Zuid. Volgens signalen van inwoners is dit een gevaarlijk punt vanwege snelheidsovertredingen. Bovendien is er last van geluidsoverlast.

Volgens de fractie zouden er structurele maatregelen moeten worden genomen. Dit kan bijvoorbeeld door snelheidsremmende maatregelen te treffen. Ook zou er meer bescherming moeten komen voor de fietsers op dit punt. De fractie geeft aan dat verkeersremmende maatregelen die voorheen zijn getroffen alweer zijn verwijderd.

Hieronder de ingezonden vragen:

“Vanuit de bewoners van Druten-Zuid hebben we als fractie het signaal gekregen dat er sprake is van een zeer onveilige verkeerssituatie op de Koekoek. Automobilisten en fietsers krijgen regelmatig te maken met automobilisten die te hard rijden op de Koekoek en daarmee een verkeersrisico vormen voor zichzelf en voor andere weggebruikers.

Ook ondervinden de omwonenden hinder van verkeerslawaai.

Aangezien in het verleden op deze plaats aanrijdingen hebben plaatsgevonden, waren er verkeersremmende maatregelen getroffen. Helaas zijn deze weer verwijderd.

Wij willen u als fractie van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid vragen om deze onveilige situatie op de Koekoek zo snel mogelijk te evalueren en aan te pakken door de verkeerssituatie verkeersveiliger te maken.

Vragen:

  1. Bent u bereid om (weer) snelheidsbeperkende maatregelen te nemen op de Koekoek om de onveilige verkeerssituatie voor automobilisten en fietsers aan te pakken?
  2. In welke mate gaat u handhavend optreden tegen automobilisten die te hard rijden op de Koekoek en daarmee een verkeersrisico voor zichzelf en andere verkeersdeelnemers vormen?
  3. Hoe denkt u dat er een permanente oplossing geboden kan worden aan de snelheidsovertredingen op de Koekoek?
  4. Wat gaat u doen om de situatie van de fietsers op de rijbaan veiliger te maken? Zij hebben nu een zeer beperkte ruimte op de rijbaan en fietsen vlak naast hard rijdende automobilisten waardoor er onveilige situaties ontstaan.

Namens de fractie van Dorpslijst Puiflijk-Druten/Zuid,

Hartelijk dank voor de beantwoording van onze schriftelijke vragen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen