DIO’30 lijdt onnodige nederlaag tegen Arnhemse Boys

DIO’30 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op eigen veld met 2-0 te verliezen van Arnhemse Boys. Een onnodige nederlaag die DIO’30 over zichzelf heeft afgeroepen tegen een tegenstander die normaal gesproken gewoon verslagen had moeten worden.

De wedstrijd in Arnhem werd door DIO’30 nog met 5-0 gewonnen maar dat was tegen een destijds op vele posities gewijzigd elftal. Een tegenvaller voor de wedstrijd was al dat Willem Vos in de warming up aangaf niet te kunnen spelen. Voor hem startte Joram Pijl in de basis. Ook Nils Goertz en Jesper Kaaks ontbraken. DIO’30 begon slap aan de wedstrijd en liet zich in de beginfase te makkelijk aftroeven door een feller Arnhemse Boys. Dit leverde voor de bezoekers geen kansen op en nadat DIO’30 in de buurt van het Arnhemse doel kwam werd het steeds gevaarlijker. De eerste kans voor DIO’30 kwam letterlijk uit de lucht vallen. Doelman Nick Wiggers schoot de bal hard tegen verdediger Nick Wiggers aan waarna de bal voor de voeten viel van Luc Verhoeven. Zijn lob ging echter net naast het doel. DIO’30 bleef het geduld bewaren en na een voorzet van Nick Schierboom leek Luc Verhoeven wederom een kans te krijgen. Helaas wist een verdediger de bal weg te werken. Een schot van Dadier Casal belandde vervolgens in de handen van de doelman.

Halverwege de eerste helft leek DIO’30 toch op voorsprong te komen. Dani Bloemberg werd diep gestuurd en hij legde de bal keurig terug op Bryan Croonen die de bal in het doel schoot. De scheidsrechter, die zelf ook een goed zicht op de situatie had, ging mee met het onterechte vlagsignaal van de grensrechter en keurde een zuivere treffer af. Nog was er niets aan de hand want Arnhemse Boys kon weinig aanrichten en schoot de bal alleen maar blind naar voren. Nadat er nogmaals een kansrijke aanval werd afgevlagd was er ook een kans voor Arnhemse Boys maar het schot kon zonder problemen worden gepakt door Dennis Amati. Na een half uur voetballen was er wederom een grote kans voor DIO’30. Een perfecte voorzet van Dani Bloemberg werd door Bryan Croonen in kansrijke positie echter over gekopt. Na nog een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter lieten enkele spelers van DIO’30 hun frustratie teveel merken en net op dat moment sloeg Arnhemse Boys toe. Na een makkelijk gegeven vrije trap wist Germaine Lenting de bal in het strafschopgebied te controleren en klaar te leggen voor Stefan Ordelman die de bal vervolgens onhoudbaar voor Dennis Amati in de hoek wist te schieten. Daarna ging DIO’30 op zoek naar de gelijkmaker. Dani Bloemberg en Bryan Croonen waren nog een aantal maal gevaarlijk maar DIO’30 ging met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. In de tweede helft wilde DIO’30 de achterstand zo snel mogelijk wegwerken en zocht constant de aanval. Echter waren de voorzetten vaak niet goed en werd het spel steeds slordiger.

Halverwege de tweede helft kwam Giovanni Leidelmeyer in het veld voor Juul Janssen maar ook dit had niet het gewenste effect. Er was een halve kans voor Dani Bloemberg maar daar bleef het bij. Een kwartier voor tijd werd de opgave voor DIO’30 bijna onmogelijk want Arnhemse Boys kwam geheel uit het niets op een 2-0 voorsprong. De bal viel zomaar voor de voeten van Wesley Mortier die raak schoot. Ingrijpen van Glenn Dibbets mocht niet meer baten. DIO’30 gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef op jacht naar een doelpunt. Het zat echter niet mee want Joram Pijl was met een kopbal uit een corner 2 maal dichtbij een treffer. De eerste werd gered door doelman Nick Wiggers en de tweede ging een minuut later net naast. Dani Bloemberg en Bryan Croonen schoten nog over en nadat Bryan Croonen in het strafschopgebied omver werd geduwd had de bal zomaar op de stip gekund. Het mocht echter allemaal niet meer baten en de tweede nederlaag van DIO’30 dit seizoen was een feit.

Ondanks het vele tijdrekken en langdurige blessurebehandelingen voor spelers van Arnhemse Boys werd er maar 3 minuten extra tijd bijgetrokken. Achteraf werd duidelijk dat de schade beperkt is gebleven tot 1 punt want Havo speelde met 1-1 gelijk bij Blauw Wit. Ook andere achtervolgers zoals Rood Wit en Trekvogels verspeelden punten. DIO’30 en Havo hebben halverwege de competitie beiden 29 punten. Het doelsaldo van DIO’30 is beter maar omdat Havo nog een wedstrijd te goed heeft hebben die de koppositie weer overgenomen van DIO’30. Volgende week gaat DIO’30 op bezoek bij RKSV Driel. Dat is de return van de openingswedstrijd die DIO’30 met 3-0 wist te winnen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.