Tussenoplossing ‘berg’ Tichellande

Foto: YouTube screenshot

De berg in de nieuwbouwwijk Tichellande wordt niet volledig afgegraven. Daarmee vervalt het plan om voor 600.000 euro de berg af te laten graven. Wel wordt er 200.000 euro gestoken in de berg om kleine aanpassingen te bewerkstelligen.

Het College van B&W was voorstander van het uitgebreide plan, maar dit plan sneuvelde uiteindelijk in de gemeenteraad. De gemeenteraad besloot uiteindelijk tot een tussenoplossing dat was geïnitieerd door Kernachtig Druten. Dit plan is 400.000 euro goedkoper. Met het nieuwe pan komt er een doorkijk bij de berg en wordt de berg aangekleed met groen.

Kritiek op aannemer

Fractievoorzitter Gerard Worm van Kernachtig Druten was kritisch op aannemer Van Wanrooij Projectontwikkeling. De gemeente en de aannemer zitten beide voor 50% in het project. Wethouder André Springveld geeft echter aan dat er geen juridische verplichting is voor Van Wanrooij om mee te betalen. Ondanks kritiek van meerdere raadsleden op de aannemer, verdedigde CDA-raadslid van den Hurk Van Wanrooij door te stellen dat alle afspraken netjes vastliggen. De Wethouder blijf echter wel in gesprek met Van Wanrooij om te kijken wat er mogelijk is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen