Duurzaam tot in de dood

Foto: CC0

Wie duurzaam en met hart voor de natuur leeft, kan zelfs na de dood bijdragen aan een groenere leefomgeving. Letterlijk en figuurlijk. Letterlijk, want voor elke Groene Uitvaartkist wordt een boom geplant. Ilya uitvaartzorg beschikt over alle benodigde informatie hierover.

Steeds meer mensen krijgen oog voor hun omgeving en koesteren de natuur, dichtbij en ver weg. Daar past een groene uitvaart bij, met een kist van Nederlands hout. Daar hoeft geen tropisch hardhout voor te worden gekapt, er hoeft geen vliegtuig voor op te stijgen, het is hout van eigen bodem.

Er zijn drie groene uitvaartkisten. De Den, De Beuk en De Populier. Deze duurzame uitvaartkisten zijn gemaakt van Nederlands hout, afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer en met zorg gemaakt door DZU-uitvaartkisten in Apeldoorn.

De Den is gemaakt van Nederlands grenenhout, afkomstig van de grove den. Deze kist past uitstekend in een groene uitvaart en wordt ook op alle natuurbegraafplaatsen geaccepteerd.

De Den uitvaartkist heeft een eenvoudige uitstraling waarbij de deksel is voorzien van een bijzondere puzzelsluiting. Deze kist is uiteraard voorzien van het FSC-keurmerk

Waarom dit speciale concept?

Voor elke verkochte uitvaartkist en urn gaat het aangegeven bedrag naar Staatsbosbeheer als donatie voor duurzaam bosbeheer. Dit bedrag is al verrekend in de verkoopprijs. Verder wordt er een boom geplant voor iedere kist en gaat er een bijdrage naar de Stichting Natuurlijk Herdenken voor een asverstrooiing in de natuur.

Meer weten?

Interesse in duurzame uitvaartkisten de Den, de Beuk en/of Populier?

Wij kunnen je er meer over vertellen. Zie onze geheel vernieuwde website voor meer informatie en/of contact.

http://www.waarkanikjemeehelpen.NU of http://www.ilya-uitvaartzorg.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen