DIO’30 wint derby tegen Roda’28 met 3-1

DIO’30 heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. Zelf won het vrij eenvoudig van streekgenoot Roda’28 uit Winssen terwijl de achtervolgers punten verpeelden. Vooraf wist DIO’30 al dat het bij winst weer boven aan zou staan in de derde klasse D want de wedstrijd van koploper Havo tegen Trekvogels was afgelast.

Ondanks het slechte weer was er veel publiek op deze derby afgekomen. De wedstrijd moest vanwege de vele regen van de afgelopen dagen wel op het kunstgras worden gespeeld. Bij Roda’28 stonden 2 spelers met een verleden bij DIO’30 in het veld, Bob Stevens en Martijn Teuwsen. In de opstelling van DIO’30 wederom geen verrassingen. Dezelfde 11 spelers verschenen aan de aftrap als vorige week tegen Hatert. Iets anders wat bij DIO’30 gebruikelijk is de laatste weken is een vroege voorsprong. Al binnen de minuut werd er gescoord. Vanaf de aftrap werd Dani Bloemberg ten val gebracht. Luc Verhoeven nam de vrije trap die door Joram Pijl met het hoofd werd verlengd en bij de tweede paal werd ingetikt door Bryan Croonen.

Deze vroege treffer maakte het DIO’30 de rest van de middag wat makkelijker omdat Roda’28 waarschijnlijk voor een punt naar Druten was gekomen en zodoende dus al snel van speelwijze moest veranderen. Na iets meer dan 10 minuten voetballen leek DIO’30 op weg naar de 2-0. Na een goede actie van Luc Verhoeven lag Roda’28 doelman Martijn Teuwsen in de weg bij zijn schot. De bezoekers probeerden mee te voetballen maar kwamen er maar een paar maal door en dat zorgde niet echt voor gevaar. Na een wat mindere fase waarin DIO’30 niet aan aanvallen toekwam brak er na een half uur voetballen een fase aan waarin beide ploegen voor het doel van de tegenstander te vinden waren. Luc Verhoeven liet nog een goede actie zien en een schot van Paul Frenken werd gekeerd door Martijn Teuwsen. Aan de andere kant was er een mogelijkheid voor Bob Stevens en vervolgens ging een schot van Marijn Gradussen over. Namens DIO’30 kreeg Bryan Croonen een kans maar ook zijn schot werd gekeerd door Martijn Teuwsen.

Een minuut later was Roda’28 dichtbij de gelijkmaker, maar een vrije trap van Twan Arnts ging over. In de slotfase van de eerste helft was er nog een grote mogelijkheid voor DIO’30 om een wat comfortabelere voorsprong te nemen. Na een goede actie wist Dadier Casal de bal perfect voor te geven. Bryan Croonen stond echter niet goed in positie om op doel te koppen en kopte de bal weer voor het doel. Daar stond Dani Bloemberg die eveneens met het hoofd Martijn Teuwsen niet wist te verrassen. Zo bleef het bij 1-0 en was de wedstrijd zeker nog niet beslist en was er in de tweede helft nog van alles mogelijk. Bryan Croonen, die in de eerste helft wel erg makkelijk een gele kaart moest incasseren, werd uit voorzorg in de rust gewisseld en vervangen door Giovanni Leidelmeyer. Dit zorgde voor wat extra impuls in de aanval van DIO’30 en er kwamen al snel wat kansen. Luc Verhoeven was eerst al een aantal maal dichtbij een treffer maar daarna was hij 2 maal succesvol in 2 minuten tijd. Beide keren was dat op aangeven van Dadier Casal. Vooral aan de 2-0 ging een goede actie vooraf en nam Luc Verhoeven de bal met de rug naar het doel aan om vervolgens in de draai de bal in de hoek te schieten.

Met deze 3-0 voorsprong voor DIO’30 was de wedstrijd met ruim een half uur te spelen wel beslist. Wel kwam Roda’28 nog snel terug tot 3-1. Een vrije trap van Stijn Gradussen werd door de muur wat ongelukkig van richting veranderd waardoor Dennis Amati kansloos was. Een vrije trap aan de andere kant van Dadier Casal werd wel door de muur gekeerd en de rebound ging vervolgens over. DIO’30 kwam verder niet meer in de problemen en kreeg zelf nog wat mogelijkheden om vaker te scoren. En schot van Dani Bloemberg na een vrije trap van Luc Verhoeven werd gekeerd en later was er nog een kans voor Dani Bloemberg die het doel niet wist te vinden. In de slotfase werd er nog 2 maal gewisseld aan de kant van DIO’30. Willem Vos kwam in het veld voor Glenn Dibbets die geblesseerd het veld moest verlaten, en ook Thijs Leenders mocht nog een paar minuten in actie komen in plaats van Dadier Casal.

Er was nog een kansje voor Roda’28, maar een schot van invaller Joost Gerrits ging hoog over. Zo bleek de ploeg uit Winssen die na het kampioenschap van vorig jaar een niveau hoger toch verrassende resultaten wist te boeken een maatje te klein voor DIO’30. Omdat koploper Havo, volgende week de tegenstander van Roda’28, niet in actie kwam mag DIO’30 zich met een gespeelde wedstrijd meer dan de concurrent weer koploper noemen in de derde klasse D.

Volgende week staat voor DIO’30 de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Het gaat dan op bezoek bij Brakkenstein. Vorig seizoen ging DIO’30 in Nijmegen nog kansloos onderuit dus het heeft zeker nog wat recht te zetten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.