DIO’30 wint eenvoudig met 4-1 van Hatert

DIO’30 heeft Hatert de tiende nederlaag op rij van dit seizoen bezorgd. De ploeg uit Nijmegen staat daardoor nog puntloos op de laatste plaats in de derde klasse D terwijl DIO’30 met 23 punten meer op de tweede plaats is terug te vinden. DIO’30 begon de wedstrijd met dezelfde 11 spelers als vorige week tegen Beuningse Boys. Willem Vos werd uit voorzorg nog op de bank gehouden en Frenky Ariëns was vanwege een arm blessure niet beschikbaar.

Ondanks de regen was het veld van Hatert redelijk bespeelbaar. De bal stoot regelmatig de andere kant op maar dit had niets te maken met de weersomstandigheden. Nadat Hatert de eerste corner van de wedstrijd mocht nemen kwam DIO’30 al binnen 5 minuten op voorsprong. Bryan Croonen wist de bal mee te geven aan Luc Verhoeven. Die stiftte de bal in de verre hoek. Door de vroege achterstand kon Hatert niet meer achterover leunen en probeerde het zelf ook aan te vallen. Het duurde echter niet lang voordat DIO’30 de score wist te verdubbelen. Uit een vrije trap van Dani Bloemberg vanaf de zijkant kopte Joram Pijl de 0-2 in het doel. Na deze vroege comfortabele voorsprong werd het spel van DIO’30 wat slordig en gemakzuchtig. Halverwege de eerste helft kwam het goed weg want Hatert kreeg een grote kans op de aansluitingstreffer. Baran Dogan kreeg opeens vrije doortocht en stond oog in oog met Dennis Amati. De doelman van DIO’30 wist de bal vervolgens te keren maar de aanvaller van Hatert kon daarna toch op een leeg doel afgaan. In een uiterste poging wist Nick Schierboom de bal nog net voor de lijn weg te werken. Dat was de enige kans voor Hatert in de eerste helft en verder was het alleen DIO’30 dat gevaarlijk was.

Gescoord werd er eerst nog niet. Dadier Casal was een aantal malen gevaarlijk en na een goede actie ging een schot van Bryan Croonen net naast. Even later was Bryan Croonen weer 2 maal dichtbij een treffer maar beide keren werd zijn schot gekeerd. Het niveau van de wedstrijd werd steeds slechter maar in de slotfase van de eerste helft sloeg DIO’30 nog 2 maal toe. Na een overtreding op Bryan Croonen binnen het strafschopgebied, hij werd gehinderd en opzichtig aan zijn shirtje getrokken, volgde er terecht een penalty. Paul Frenken schoot de bal vanaf 11 meter onhoudbaar voor doelman Dylan de Haan hard in de hoek. Vervolgens wed de teammanager van Hatert weggestuurd naar de tribune wegens commentaar op de leiding.

Voor de rust viel dus ook nog de 4-0. Dadier Casal weet na een goede actie de bal breed te leggen op Dani Bloemberg die geen fout maakt en DIO’30 op een riantere voorsprong schiet. Na de rust bleef Jesper Kaaks in de kleedkamer achter. Zijn plaats werd ingenomen door Juul Janssen. In het begin van de tweede helft waren er nog wel wat aanvallen van DIO’30 te noteren. Dadier Casal was weer een aantal maal gevaarlijk. Toch was het Hatert dat wist te scoren. Uit een van de weinige aanvallen wist Dennis Amati eerst nog een schot te keren, maar uit de rebound wist Boran Dogan van dichtbij de bal in het doel te schieten, 1-4. Vervolgens kwamen er weer kansen voor DIO’30 maar gescoord werd er niet meer. Na een vrije trap werd de bal van de lijn gehaald, een schot van Nils Goertz ging over en een vrije trap van Luc Verhoeven werd gepakt door de doelman. Bij de tweede wissel aan de kant van DIO’30 werd Nils Goertz vervangen door Lars van Mill. Even later kwam ook Owen Mademilia nog in het veld voor Bryan Croonen. De spits van DIO’30 was kort voor zijn wissel nog gevaarlijk met een schot. Beide ploegen speelde de wedstrijd plichtmatig uit en de slotfase van de wedstrijd was daardoor niet aan te zien.

Aan beide kanten waren er nog wat kleine kansen. Een schot van Owen Mademilia werd gekeerd door Dylan de Haan en aan de andere kant schoot Jesse Akkers over. Hatert probeerde in de slotfase nog wat aan te dringen maar gevaarlijk werd het niet meer. Namens DIO’30 kwam Lars van Mill in kansrijke positie maar de bal ging over de achterlijn en een schot van Dadier Casal ging naast. Kort daarvoor had Dennis Amatie geen problemen met een vrije trap van Esmat Shanwary en kon de bal simpel pakken. Ondanks dat er in de tweede helft niet veel meer te beleven viel was het een makkelijke wedstrijd voor DIO’30 die wederom 3 punten opleverde. Doordat Havo de lastige uitwedstrijd bij Germania wist te winnen moet DIO’30 nog steeds genoegen nemen met de tweede plaats maar de achterstand is slechts 2 punten. Voor DIO’30 staan er dit kalenderjaar nog 2 wedstrijden op het programma. Komende zondag staat in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop de derby tegen Roda’28 uit Winssen op het programma. De aftrap op sportpark de Gelenberg zal wederom om 14.00 uur zijn.