Nieuwe mat voor judoclub ’s Heeren Loo

Foto: ’s Heeren Loo

Dankzij subsidie van Grenzeloos actief, een financiële bijdrage van ’s Heeren Loo locatie Boldershof, en de ondersteuning van judoclub Tora uit Boven Leeuwen, judoclub Sho Shin uit Druten en Actief Maas en Waal, kan er een nieuwe judomat worden aangeschaft voor de judoclub.

Op zaterdag van 9.30 tot 10.30 uur is er in Druten op het terrein van ’s Heeren Loo (Boldershof) een judoles voor mensen met een verstandelijke beperking. Als een échte judoka, in een écht judopak, onder leiding van een échte judoleraar. En nu dan ook op een spiksplinternieuwe judomat. Net iets dikker dan de gemiddelde mat, waardoor de deelnemers zachter vallen en er minder kans op blessures is.

Fit en zelfvertrouwen

Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid en sociale contacten. Ook bij mensen met een verstandelijke beperking. Judo is een van de sporten die voor hen heel geschikt kan zijn. Denk aan ‘stoei-judo’, spelenderwijs, op een rustig tempo, fysiek contact volgens regels. Deelnemers hebben plezier, krijgen meer zelfvertrouwen en worden fitter.

De judolessen zijn ook voor mensen met een beperking die geen cliënt zijn bij ’s Heeren Loo. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de les. Neem voor meer informatie of een afspraak voor een proefles contact op met de afdeling Recreatie van ’s Heeren Loo: 088-037 41 08, 088-037 41 09 of [email protected]

Vrijwilliger gezocht

Judoleraar Kees Strooker is op zoek naar een vrijwilliger die hem kan helpen bij deze les. Iemand die de matten klaarlegt, de deelnemers stimuleert en de grepen kan voordoen. Ervaring met judo is fijn maar niet noodzakelijk. Heeft u interesse? Neem dan contact op met de afdeling Recreatie van ’s Heeren Loo: 088-037 41 08, 088-037 41 09 of [email protected]

Grenzeloos actief

Grenzeloos actief is een landelijke organisatie die sporten en bewegen voor iedereen met een beperking mogelijk wil maken. Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden. Zo is het aanbod in de buurt niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen vervoer.

Actief Maas en Waal

Actief Maas en Waal is een lokaal platform. Door samenwerking en afstemming wil het platform er voor zorgen dat de Maas- en Waalse jeugd goed en voldoende kan bewegen, spelen en sporten in een gezonde leefstijl. Actief Maas en Waal initieert, ondersteunt en combineert activiteiten daar waar wenselijk en mogelijk is.

’s Heeren Loo

’s Heeren Loo ondersteunt mensen met een verstandelijke en/of een andere beperking. Dicht bij huis en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. ’s Heeren Loo helpt mensen in heel Nederland hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. De hulp varieert van lichte ondersteuning aan huis tot intensieve 24-uurs opvang op woonlocaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen