Organisatie Dickens Festijn Druten schrijft fotowedstrijd uit

Foto: Dickens Festijn

DRUTEN – Straten gevuld met stro en geurende kerstbomen, waslijnen tussen gevels gespannen en op iedere straathoek schilderachtige taferelen uit de tijd van het Victoriaanse London. Ieder jaar staat het Dickens Festijn in Druten, dit jaar gehouden op zondag 16 december, weer garant voor een bijzonder fotogeniek decor. Niet voor niets weten ieder jaar talloze fotografen hun weg naar Druten te vinden. Dit jaar daagt de organisatie alle vrijetijdsfotografen van Nederland uit om deel te nemen aan de eerste editie van de Dickens Festijn Druten fotowedstrijd.

Ieder jaar worden nieuwe elementen aan het steeds groeiende winterevenement toegevoegd. Eerder werden bezoekers, winkeliers en het lokale verenigingsleven uitgedaagd om hun beste beentje voor te zetten tijdens het Dickens Festijn. Dit jaar wordt een podium geboden aan een doelgroep die, wat de organisatie betreft, tot nog toe onderbelicht is.

Erkenning

‘Ieder jaar zien we ze in groten getale; de vrijetijdsfotografen. Bepakt met camera’s en lenzen struinen ze over het parcours op zoek naar het perfecte plaatje. Vaak worden de beelden die gemaakt zijn enkel in familiekring gedeeld, of op Facebook. Zonde, want de kwaliteit is vaak ontzettend goed’, aldus de organisatie. Daarom dagen wij alle vrijetijdsfotografen, zij die niet beroepsmatig fotografen, uit om hun meest betoverende Dickens-beeld in te zenden. De winnaar wint een unieke vergroting van zijn eigen beeld op acrylaat, een dinercheque en bijzondere award.

Vakjury

De organisatie weet zich gesterkt door een vakjury, bestaande uit drie bekende fotografen uit de regio. John van Gelder, fotograaf voor onder meer De Maas&Waler, fotograaf en uitgever Hans Barten en Volkskrant-fotojournalist Marcel van den Bergh zullen de ingezonden beelden kritisch beoordelen, gelet op kwaliteit, techniek en niet geheel onbelangrijk: originaliteit.

Beelden kunnen ingezonden worden tot 27 december 2018. Zie voor meer informatie over deelname aan de fotowedstrijd: www.dickensdruten.nl/fotowedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen