DIO’30 speelt met 2-2 gelijk tegen Rood Wit

DIO’30 heeft in een thuiswedstrijd tegen Rood Wit de punten moeten delen met de tegenstander. Gezien het beeld van de wedstrijd een terechte uitslag maar er werd wel 2 maal een voorsprong uit handen gegeven.

Mede koploper Germania verloor met 2-0 bij Blauw Wit dus DIO’30 gaat nu wel alleen aan kop. Ten opzichte van de opstelling van de afgelopen 2 wedstrijden begon Joram Pijl weer in de basis waardoor Frenky Ariens genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Meteen vanaf het begin was duidelijk dat het een open wedstrijd was met kansen aan beide kanten. De eerste kans was voor de bezoekers. En schot van Khalid El Haddouti ging na 4 minuten voetballen voor langs. Toch was het DIO’30 dat binnen 10 minuten op voorsprong kwam. Uit een corner van Luc Verhoeven kopte Dani Bloemberg de 1-0 in het doel. Lang kon DIO’30 niet van deze voorsprong genieten want 5 minuten later was het al weer gelijk. Uit een voorzet van Omar Nejjari kon Khalid El Haddouti van dichtbij de 1-1 binnen schieten. Nadat een voorzet van Bryan Croonen voor langs ging was Rood Wit 2 maal dicht bij de voorsprong. Een schot van Jimmy Brons ging via de buitenkant van de paal naast en een paar minuten later kon Dennis Amati een schot van Jimmy Brons pakken. Rood Wit wist DIO’30 terug te drukken op eigen helft. Als het DIO’30 lukte om er uit te komen dan was het vaak te slordig en was er weer snel balverlies.

Als het wel lukte om voor het doel van de tegenstander te komen dan was er wel meteen gevaar. Uit opnieuw een corner van Luc Verhoeven wist doelman Ton van Doorn een kopbal van Dani Bloemberg nog net tot corner te verwerken. De volgende corner werd genomen door Bryan Croonen maar werd bij de eerste paal weggewerkt. Nadat de bal opnieuw voor het doel kwam was het Yassin Aako die de bal bijna in eigen doel werkte. De paal voorkwam dit maar Luc Verhoeven stond daar om de bal alsnog in het doel te schieten, 2-1. In het laatste kwartier van de eerste helft bleef het spel op en neer gaan maar waren de beste kansen voor Rood Wit. Dennis Amati moest 1 keer ingrijpen en een schot van Omar Nejjari ging over. Bas Thijssen leek op weg naar succes maar werd net op tijd op correcte wijze gestopt. Zo kon DIO’30 de voorsprong dus tot de rust vasthouden.

Na de rust was hetzelfde spelbeeld te zien al was Rood Wit wel iets sterker. Echt gevaarlijk werd het niet, alleen een schot van Jimmy Brons ging hoog over. Aan de andere kant kwam Dadier Casal, die het in de meeste duels moest afleggen tegen Niek Schoofs, in kansrijke positie maar zijn schot ging oever het doel. Toch kwam Rood Wit op gelijke hoogte. Dat gebeurde helaas op wat ongelukkige wijze voor DIO’30 want na een foutief uitverdedigen was er een communicatie fout in de verdediging en zat Dennis Amati mis waarna de bal onder druk van Rood Wit in eigen doel verdween. DIO’30 was even van slag maar al snel volgde er na een goed opgezette aanval een kans voor Dani Bloemberg. Zijn schot ging helaas net naast het doel. Nadat er weer wat gevaar was voor Rood Wit was er weer een kans voor DIO’30. Een voorzet van Bryan Croonen werd kort voor het doel ingeschoten door Luc Verhoeven, maar helaas wist Ton van Doorn met een gelukkige reflex een treffer te voorkomen. Halverwege de tweede helft had DIO’30 het weer even moeilijk met Rood Wit en kwam het zelf maar weinig aan aanvallen toe. Bryan Croonen en Dadier Casal zorgden wel voor wat gevaar maar Rood Wit kwam niet in de problemen. In het laatste kwartier had DIO’30 na wat omzettingen weer wat meer grip op de tegenstander. Giovanni Leidelmeyer kwam in het veld voor Bryan Croonen en wisselde direct van positie met Dadier Casal. Dani Bloemberg verhuisde daardoor naar de spits. Dani Bloemberg en Luc Verhoeven waren dichtbij een treffer en Rood Wit wist alleen in de slotfase nog voor gevaar te zorgen. Willem Vos en Dennis Amati wisten Khalid El Haddouti van scoren af te houden.

In de blessuretijd kwam Owen Mademilia nog in het veld voor Dani Bloemberg maar de tijd was te kort om nog wat te forceren. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waar beide partijen wel vrede mee hadden. Misschien had er wel meer ingezeten als de doelpunten niet zo makkelijk werden weggegeven maar Rood Wit was een tegenstander om rekening mee te houden en maakte het DIO’30 ook lastig. DIO’30 gaat door het verlies van Germania nu alleen aan de leiding maar zag andere ploegen wel dichter bij komen. Op de tweede plaats staan nu maar liefst 4 ploegen met 10 punten: Blauw Wit, Germania, Havo en Trekvogels.

De laatste is volgende week in een uitwedstrijd de tegenstander voor DIO’30. De wedstrijd op sportpark de Kwakkenberg in Nijmegen begint om 14.30 uur.