Nieuwe straatnamen wijk Tichellande Zuid Druten

Foto: CC0

De straten in de nieuwe wijk Tichellande Zuid in Druten krijgen namen die verwijzen naar de voormalige steen- en dakpannenfabriek, die vroeger in het gebied stond. Het college van burgemeester  en wethouders heeft gekozen voor de straatnamen: Tasveld, Lorrie, Estrik en Strengpers.

In Tichellande Zuid, tussen de Van Heemstraweg en de Ticheldreef, komen ongeveer 60 woningen. De namen van de vier nieuwe straten zijn door inwoners ingezonden. Een tasveld is een veld waar stenen te drogen werden gelegd. Een estrik is een wand- of vloertegel van gebakken klei. Alle straatnamen in het bouwplan Tichellande hebben te maken met het thema steen- en dakpannen. Eerder al zijn straatnamen als Stoker, Kruier en Glazuurder vastgesteld.

Ook heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de straatnaam De Strang in Druten te hernoemen in de straatnaam Ru Paré. Henrica Maria Paré is op 14 juli 1896 geboren in Druten en was een Nederlands verzetsstrijder en kunstschilder. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft ze tweeënvijftig joodse kinderen gered. Als kunstenaar werkte zij onder de naam Ru Paré. De straatnaam Ru Paré is direct in werking getreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen