DIO’30 wint overtuigend met 3-0 bij RKSV Driel

DIO’30 heeft een goed resultaat geboekt door de uitwedstrijd tegen RKSV Driel met 3-0 te winnen. De heenwedstrijd betekende net voor de winterstop het eerste verlies voor DIO’30 toen er op ongelukkige wijze met 4-3 werd verloren van RKSV Driel.

De ploeg uit de Betuwe maakte nu geen enkel moment aanspraak op de winst en is na een goede eerste seizoenshelft ver terug gezakt. Bij DIO’30 was Lars van Mill weer beschikbaar na een schorsing. Michel Falize ontbrak en ook Dani Bloemberg, Luc Verhoeven en Mike Grisel waren niet inzetbaar. DIO’30 begon aanvallend aan de wedstrijd en Joram Pijl en Joep van der Sluijs waren gevaarlijk. Na ongeveer 10 minuten was er de eerste kans voor de thuisploeg. Een schot van Roy van den Dam kon tot corner worden verwerkt. Daarna was het weer DIO’30 dat gevaarlijk was. Joep van der Sluijs en Arthur van den Eeckhout kwamen er een paar keer uit. De laatste schoot uit een door hem zelf geforceerde corner op de paal. Aan de andere kant had Nick Degen geen moeite met een schot van Richard Willems en daarna waren er weer mogelijkheden voor DIO’30. Een schot van Arthur van den Eeckhout ging naast en opnieuw was er gevaar uit een corner. Nu werd een schot van Willem Vos door Han Leijser van de lijn gehaald. Het was een open wedstrijd met 2 ploegen die wilde voetballen. DIO’30 had het betere van het spel en probeerde door middel van de combinatie de aanval te zoeken.

Toch was er een fase waarin RKSV Driel wat gevaarlijker was maar de defensie van DIO’30 bleef eenvoudig op de been. Een schot van Han Leijser ging naast en Nick Degen moest in 2 keer redden op een schot van Twan Beijer. Het spel van DIO’30 werd wat slordiger. Het lukte wat minder om de aanval te zoeken omdat de laatste bal telkens niet goed was. Wel had doelman Danny Weijman moeite met een schot / voorzet van Jelle Hoes en een schot van Davy van Verseveld. Kort voor rust ging een schot van Arthur van den Eeckhout na een goede actie nog naast. In de tweede helft ging DIO’30 opnieuw op zoek naar de verdiende treffer. Een kopbal van Joram Pijl kon door Danny Weijman worden gepakt en de doelman moest 2 x ingrijpen toen Arthur van den Eeckhout alleen voor hem opdook. Ook op een schot van Joep van der Sluijs volgde een redding van de doelman, maar nu ten koste van een corner. Uit die corner wist Davy van Verseveld uiteindelijk via de kluts de bal in het doel te koppen. Achter de lijn werd de bal nog weggewerkt, maar het was duidelijk dat de bal de doellijn was gepasseerd. Bij de volgende aanval van DIO’30 was er meteen weer gevaar. Arthur van den Eeckhout schoot na een goede actie over. Toch viel de 2-0 al snel. Joep van der Sluijs schoot zag dat de doelman zijn schot nog aanraakte. Voor de zekerheid kopte Joram Pijl de bal net voor de lijn binnen, 0-2.

Halverwege de tweede helft werd Lars van Mill vervangen door Nick Schierboom. DIO’30 bleef de betere kansen krijgen en het was een wonder dat de derde treffer nog niet gevallen was. Die treffer leek wel te vallen bij de volgende goede aanval. Een schot van Joep van der Sluijs werd gekeerd door de doelman en Joram Pijl en Arthur van den Eeckhout konden de bal ook niet het laatste tikje geven. Joram Pijl werd even later gewisseld voor Franco Kleinschiphorst. DIO’30 bleef voetballen en opnieuw waren er kansen. Een vrije trap van Joep van der Sluijs ging net naast en even later ging een schot van de jonge aanvaller na een mooi opgezette aanval net naast. Toch viel 5 minuten voor de tijd de derde treffer. Na goed doorgaan kon Joep van der Sluijs de bal nog voor het doel krijgen waar Arthur van den Eeckhout via de doelman en een verdediger de bal bij de eerste paal in kon koppen. De derde wissel volgde meteen na de treffer. Thijs Leenders kwam nog in het veld voor Joep van der Sluijs. Kort voor tijd leek Driel nog wat terug te doen maar een kopbal ging net naast. DIO’30 is met deze tweede overwinning op rij net op tijd in vorm voor de nacompetitie want door het gelijke spel van Eendracht’30 is de titel definitief buiten bereik. Alleen Eldenia, dat wist te winnen van Beuningse Boys, kan de ploeg uit Mook nog van de tweede promotie op rij afhouden. Eldenia is al wel zeker van de derde periode maar de tweede periode die nu nog in handen is van Groesbeekse Boys staat nog ter discussie als de Groesbekers verliezen van Eldenia en Blauw Wit weet te winnen van Beuningse Boys.

Opmerkelijk is dat de periode van Groesbeekse Boys dan in handen komt van Beuningse Boys. Er vallen dus nog wel wat beslissingen op de laatste speeldag. DIO’30 speelt een thuiswedstrijd tegen Trekvogels dat veilig is en ook niet meer in aanmerking komt voor een periode. Alle wedstrijden in de derde klasse D beginnen om 14.00 uur.