DIO’30 verliest kansloos van Brakkenstein

DIO’30 heeft in Nijmegen tegen Brakkenstein een kansloze 3-0 nederlaag geleden. Nadat vorige week ook al werd verloren van Hatert betekend dit het tweede verlies op rij en tevens het eerste verlies in een uitwedstrijd. Nadat DIO’30 eerst de spanning nog terug bracht door de uitwedstrijd bij koploper Eendracht’30 te winnen mag er nu wel definitief een streep door de titel en kan DIO’30 zich nu gaan richten op de nacompetitie om daarin alsnog promotie naar de 2e klasse af te dwingen.

Gezien het vertoonde spel van vandaag zal dat ook nog een hele klus zijn. Enig excuus was dat er vandaag veel wijzigingen waren in de opstelling. Michel Falize en Lars van Mill waren geschorst en er ontbraken ook nog wat spelers vanwege een blessure. Daardoor maakte maar liefst 4 spelers hun competitie debuut in het eerste elftal. Thijs Leenders deed dat als basisspeler en de overige 3 als invaller. DIO’30 begon meteen met een gevaarlijke aanval maar die leverde niet meer op dan een corner. Ook Brakkenstein mocht na een gevaarlijke aanval een corner nemen. Na 5 minuten speelde Arthur van den Eeckhout zich vrij en kon alleen op doelman Jeroen Albers af gaan. Helaas liet de topscorer van DIO’30 deze goede mogelijkheid om de score te openen onbenut en schoot recht in de handen van de doelman. Daarna was het wel gedaan met het gevaar van DIO’30 en kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd.

Brakkenstein was gevaarlijk met ballen vanaf de zijkant en corner. Nick Degen moest ook redden na een schot van Bram van ’t Hullenaar en een schot van Rick van Eijk ging naast. Aan de andere kant probeerde Arthur van de Eeckhout het nog met een schot vanaf de zijkant maar ook die werd gepakt door de doelman. Kort voor rust kwam Brakkenstein op voorsprong. Nick Degen wist ten koste van een corner eerst nog een schot van Mark van den Boogaard te keren, maar uit die corner was het zijn broer Tom van den Boogaard die de bal in het doel wist te koppen. In de extra tijd van de eerste helft kwam DIO’30 nog goed weg toen een schot van Bart Otten maar net over het doel ging.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niets voor beide doelen. Na zo’n 10 minuten de eerste wissel aan de kant van DIO’30. Coen Barten kwam in het veld voor Thijs Leenders. Het eerste gevaar kwam van de kant van Brakkenstein, Nick Degen wist een schot van Bart Otten te pakken. Kort daarna was er een goede aanval van DIO’30 die meer verdiende. Na een goede combinatie viel de bal net niet goed. DIO’30 kwam steeds dichter bij en het leek slechts een kwestie van tijd tot de bal een keer wel goed viel. Halverwege de tweede helft kwam Julian de Bie in het veld voor Nick Schierboom. DIO’30 bleef meer balbezit houden maar kon niet doordrukken.

Met nog ruim 10 minuten te spelen kwam Brakkenstein onverwachts op 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Aanvoerder Niek Adolfs kopte een op het eerste gezicht kansloze bal in de verre hoek. DIO’30 geloofde er daarna niet meer in en nadat Nick Degen eerst nog wist te redden op een schot van Rick van Eijk was het een paar minuten later toch 3-0. Uit een corner kopte Bram van ’t Hullenaar de bal binnen. Inmiddels had DIO’30 trainer Stefan Hoogsteder al zijn derde en laatste wissel toegepast. Jeugdspeler Arie Dijkhuizen was in het veld gekomen voor Luc Verhoeven. In de slotfase waren er nog wat kansen voor DIO’30. Een schot van Arthur van den Eeckhout en een kopbal van Julian de Bie werden beiden gepakt door doelman Jeroen Albers.

Door deze kansloze nederlaag kan DIO’30 met nog 4 wedstrijden de spelen de titel dus definitief uit het hoofd zetten. Koploper Eendracht’30 maakte geen fout en wist de lastige wedstrijd bij Trekvogels met 3-2 te winnen. DIO’30 werd op de ranglijst gepasseerd door Eldenia dat in Wageningen won van ONA’53. Komende donderdag en zondag staan er inhaalwedstrijden op het programma en komt DIO’30 niet in actie. De week daarna speelt DIO’30 thuis tegen Blauw Wit. Aanvang 14.00 uur.