DIO’30 verslaat koploper Eendracht’30

DIO’30 heeft de achterstand op koploper Eendracht’30 verkleint tot 5 punten door een direct duel met 1-0 te winnen. Met nog 6 speelrondes te gaan is dat een overbrugbare afstand maar dan is DIO’30 dus afhankelijk van nog 2 misstappen van de ploeg uit Mook en moet het zelf alles winnen.

Bij DIO’30 een opvallende naam in de basis opstelling. Bas Bakker die vorig seizoen was gestopt maar al wel geregeld mee trainde nam zijn plaats in de verdediging weer in waardoor Glenn Dibbets samen met Michel Falize voor meer voetballend vermogen op het middenveld kon zorgen. DIO’30 moest het wel nog steeds doen zonder Davy van Verseveld die nog geblesseerd was. Ook Dani Bloemberg die al langer met een blessure kamt was nog steeds afwezig.

Eendracht’30 begon fel een aanvallend aan de wedstrijd. Dat leverde direct gevaar op maar gescoord werd er niet. DIO’30 nam al snel de controle over in de wedstrijd en was voetballend de betere ploeg. Toch was het gevaar vooral van de thuisploeg. Een inzet van Remco Benders kon ten koste van een corner worden gekeerd, een schot van Carlito de Zeeuw draaide net voor het doel af en een goede redding van Nick Degen voorkwam dat een schot van Mels Willems doel trof. Uit de daaropvolgende corner was het ook gevaarlijk maar de bal kon uiteindelijk worden weggewerkt. In de slotfase van de eerste helft was er gevaar voor DIO’30. Een vrije trap werd door Joop van der Valk bijna in eigen doel gekopt. DIO’30 bleef voetballend de oplossing zoeken terwijl Eendracht’30 het vooral van de inzet moest hebben. Het overdreef daarin ook een beetje en zocht het randje. Vooral spelverdeler Carlito te Zeeuw probeerde nog wel eens wat te forceren wat hem kort voor rust op geel kwam te staan na een overduidelijke schwalbe.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets voor beide doelen, maar was DIO’30 duidelijk de sterkere ploeg. De thuisploeg was stabiel en gaf verdedigend weinig weg maar had geen enkel moment de uistraling van een ploeg die boven aan staat. Halverwege de tweede helft kwam Joep van der Sluijs in het veld voor de in de eerste helft geblesseerd geraakte Michel Falize. Even later kwam ook Joram Pijl in het veld voor Juul Janssen en hierdoor kon DIO’30 meer druk naar voren zetten en werd het iets gevaarlijker. Een kwartier voor tijd kwam Eendracht’30 2 maal goed weg dat het de wedstrijd niet uit moest spelen met een man minder. Eerst was het Carlito de Zeeuw die zomaar zijn tweede gele kaart had kunnen krijgen na een opzichtige handsbal en een paar minuten later kwam Bram van Wanroij met geel goed weg na een stevige overtreding van achter op Arthur van den Eeckhout. De vrije trap die DIO’30 daarna mocht nemen net buiten het strafschopgebied strandde echter in de muur en kon daarna worden weggewerkt. Bij de volgende aanval ging een schot van Joep van der Sluijs net over het doel. Uit een snelle uitval leek Eendracht’30 daarna gevaarlijk te worden via Carlito de Zeeuw maar de defensie van DIO’30 liet zich niet verrassen en de bal kon op tijd worden weggewerkt. Aan de andere kant ging een schot van Arthur van den Eeckhout over maar een paar minuten later was het toch raak. Uit een vrije trap van Arthur van den Eeckhout viel de bal gevaarlijk in het strafschopgebied en was het uiteindelijk Willem Vos die de bal in het doel wist te schieten, 0-1.

De thuisploeg ging daarna alles op alles spelen waardoor er meer ruimte kwam voor DIO’30. Arthur van den Eeckhout leek vrije doortocht te hebben maar werd al dan niet terecht teruggevlagd en gefloten wegens buitenspel. Kort voor tijd kwam Luc Verhoeven nog in het veld voor de moegestreden Roy de Ruiter. De invaller zorgde meteen voor gevaar en leek in kansrijke positie te komen. In het strafgebied werd hij echter ten val gebracht maar er werd niet gefloten. Gelukkig had dit verder geen gevolgen want DIO’30 kwam niet meer in de problemen en de gelijkmaker kwam niet. Zo kon DIO’30 de 3 punten uiteindelijk verdiend mee nemen naar Druten en bleef Eendracht’30 dat van de goed leidende scheidsrechter uiteindelijk 5 gele kaarten kreeg ontgoocheld achter.

Zo was het doelpunt kort voor tijd beslissend tegen een ploeg die al 5 wedstrijden op rij de 0 wist te houden maar nu sinds 18 februari weer een tegendoelpunt moest incasseren. Of het voor DIO’30 genoeg zal zijn om alsnog de titel te pakken in de derde klasse D moeten de komende weken uitwijzen. Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen dus in principe is er nog van alles mogelijk om de 5 punten achterstand in te lopen. De tweede plaats is in ieder geval stevig in handen van DIO’30 dat ook al verzekerd is van een plaats in de nacompetitie. Volgende week speelt DIO’30 thuis tegen degradatie kandidaat Hatert en gaat Eendracht’30 op bezoek bij Rood Wit dat thuis lastig te verslaan is. Rood Wit zal spelen voor de laatste kans om minimaal nog de nacompetitie te halen. Maar goed DIO’30 moet eerst zelf maar eens zien te winnen van Hatert. Iets wat in de uitwedstrijd niet lukte want die eindigde in 0-0. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.