DIO’30 niet verder dan 0-0 tegen Groesbeekse Boys

Foto: Twan van der Zandt

Op een regenachtige eerste paasdag is de uitwedstrijd van DIO’30 bij Groesbeekse Boys geëindigd zoals hij begon in 0-0. Hierdoor lijkt directe promotie door middel van het kampioenschap in de derde klasse D zo goed als onmogelijk te zijn geworden.

Tijdens de warming up haakte Davy van Verseveld geblesseerd af waardoor Joep van der Sluijs in de basis startte. DIO’30 begon meteen met aanvallen, maar de thuisploeg probeerde snel te storen waardoor er niet echt gevaar ontstond. Groesbeekse Boys kwam er sporadisch uit maar wist ook niet voor gevaar te zorgen. Nadat een schot van Michel Falize over het doel ging was er toch ook gevaar aan de andere kant. Een aantal schoten van Groesbeekse Boys werden simpel gekeerd of gingen ver naast. DIO’30 werd steeds sterker en kwam ook steeds dichter bij het doel van de tegenstanders. Het zat DIO’30 ook niet mee, want helaas viel de bal net niet goed na een vrije trap van Michel Falize, werd een veelbelovende aanval onterecht afgevlagd en gefloten wegens buitenspel en zag de vreemd fluitende scheidsrechter een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied over het hoofd. DIO’30 leek toch op een 1-0 voorsprong te komen. Roy de Ruiter kopte een voorzet van Joep van der Sluijs door naar Arthur van den Eeckhout. Die schoot de bal in het doel maar stond helaas buitenspel. Een minuut later was er weer een goede kans maar nu kwam Roy de Ruiter net te laat na een goede voorzet van Arthur van den Eeckhout.

In de tweede helft kwam Groesbeekse Boys iets aanvallender uit de kleedkamer. Een schot van Sil Eikholt kan simpel worden gepakt door Nick Degen. Het offensief was van korte duur en daarna kwam DIO’30 er weer steeds vaker door. Wel werd er nog een schot van Sander Bisseling geblokt en daarna was het weer alleen DIO’30 dat in de aanval was. Na een goede actie van Roy de Ruiter had Lars van Mill net te veel tijd nodig waardoor de bal kon worden weggewerkt. Een kwartier voor tijd kwam Joram Pijl in het veld voor Joep van der Sluijs en hij zorgde meteen voor gevaar. Na goed doorgaan bij zijn eerste actie kon de bal daarna worden gepakt door doelman Jeffrey Hoogenbosch. De volgende aanval had zeker een doelpunt op moeten leveren. Weer was het Joram Pijl die goed door ging en daardoor samen met Arthur van den Eeckhout vrij voor de keeper stonden. Het schot zat echter tussen een doelpoging en voorzet in en Arthur van den Eeckhout kwam te laat om de bal binnen te tikken. Ook bij Groesbeekse Boys zorgde een wisselspeler met zijn eerste balcontact direct voor gevaar. Maarten van der Burg besloot van afstand uit te halen en Nick Degen kon de bal in een reflex nog net over het doel tikken. In de slotfase was Roy de Ruiter nog een paar keer gevaarlijk maar een treffer leverde het niet op. DIO’30 kwam zelfs nog goed weg want in de blessuretijd floot de scheidsrechter niet voor een handsbal in het eigen strafschopgebied. De laatste kans was weer voor DIO’30. Michel Falize gaf een goede bal aan Arthur van den Eeckhout, maar de topscorer van DIO’30 schoot de bal op het doel en kwam vanmiddag dus niet tot scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en heeft DIO’30 wederom 2 kostbare punten verspeeld in de strijd om de titel.

Koploper Eendracht’30 maakte geen fout en won met 3-0 bij ONA’53. De ploeg uit Mook heeft nu maar liefst 8 punten voorsprong op DIO’30 dat nog wel op de tweede plaats is terug te vinden. Volgende week zondag gaat DIO’30 op bezoek bij Eendracht’30. Wellicht zou een overwinning van DIO’30 de spanning nog terug kunnen brengen. De wedstrijd Eendracht’30 – DIO’30 begint om 14.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen