DIO’30 speelt gelijk tegen Trekvogels

DIO’30 heeft ook de derde uitwedstrijd na de winterstop gelijk gespeeld. Bij Trekvogels werd het in de winterse kou 1-1. Net als vorige week werd een vroege voorsprong niet het juiste vervolg gegeven en kwam de tegenstander al snel weer op gelijke hoogte.

Bij DIO’30 was Juul Janssen nog steeds afwezig en ook Dani Bloemberg zal een aantal weken moeten toekijken wegens een enkel blessure die hij vorige week had opgelopen tegen Havo. Paul Frenken was ondanks zijn onterechte rode kaart van vorige week toch geschorst en ontbrak dus ook. Daardoor startte Joep van der Sluijs voor het eerst in de basis en tevens was er plaats in het elftal voor Nick Schierboom.

DIO’30 kwam al vrij snel op voorsprong. In de vierde minuut mocht Michel Falize een vrije trap nemen aan de zijlijn. De bal viel gevaarlijk in het strafschopgebied waar Davy van Verseveld degene was die de bal in het doel wist te schieten. Ondanks de voorsprong liet DIO’30 zich terugdringen en nam de thuisploeg steeds meer het initiatief. Een Vrije trap ging nog ruim naast maar een een kopbal van Koen Lensen mistte het doel maar net. DIO’30 kreeg ook kansen, maar een schot van Arthur van den Eeckhout werd gekeerd door doelman Gino van Altena. Een minuut later viel aan de andere kant de gelijkmaker. De defensie van DIO’30 verzuimde in te grijpen waardoor Leroy van Zanten van dichtbij kon scoren, 1-1.

Meteen daarna was er gevaar voor DIO’30, maar Arthur van den Eeckhout wist de bal niet bij Roy de Ruiter te krijgen. DIO’30 liet zich veel te ver terugdringen op eigen helft. De thuisploeg had daardoor wel een overwicht maar echt gevaarlijk werd het nog niet. De bal kon telkens worden weggewerkt. Een vrije trap van Joep van der Sluijs leverde voor DIO’30 niet meer op dan een corner. Aan de andere kant werd Trekvogels steeds gevaarlijker. Een vrije trap van Johny Jacobs werd knap gered door Nick Degen en een kopbal van Koen Lensen belandde in het zijnet. Na iets meer dan een half uur spelen moest DIO’30 met 10 man verder. Na een forse overtreding tegen kon Jelle Hoes zich niet beheersen en kon hij met rood vertrekken wegens natrappen. De beste kansen in de eerste helft waren dan ook voor Trekvogels maar het wist niet te profiteren van de man meer situatie. Een schot van Mitch Peters werd door Nick Degen gekeerd en ook bij een schot van Leroy van Zanten stond de doelman van DIO’30 op de juiste plaats.

In de tweede helft had DIO’30 iets meer grip op de tegenstander. Glenn Dibbets schoot van afstand maar net over. Trekvogels kreeg ook wat mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak. Schoten van Brian Janssen en Johny Jacobs en een kopbal van Johny Jacobs gingen naast. Tussendoor was er een grote kans voor DIO’30. Joep van der Sluijs kwam schuin voor het doel in kansrijke positie maar zijn hard schot kon met moeite worden gekeerd door Gino van Altena. Het gevaar was nog niet geweken maar een voorzet van Joep van der Sluijs kon uiteindelijk worden weggewerkt. Beide ploegen wilde aanvallen wat een attractieve tweede helft opleverde. Halverwege de tweede helft liet DIO’30 zich weer even terugdringen. Een kopbal van Daan Buiting werd gered door Nick Degen en even later moest de doelman van DIO’30 weer ingrijpen op een kopbal. Met nog twintig minuten te spelen viel de eerste wissel te noteren aan de kant van DIO’30. Yannis Ngola kwam Joep van der Sluijs vervangen die een goede wedstrijd had gespeeld. Na wat omzettingen kwam DIO’30 er weer wat meer uit en kreeg het in de slotfase ook de beter kansen. Een kwartier voor tijd zat het niet mee toen Davy van Verseveld uit een corner eerst op de lat kopte en ook de rebound 2 maal voor de lijn werd weggewerkt. Ook Yannis Ngola was 2 maal gevaarlijk. Een schot ging over en een schot na een goede voorzet van Arthur van den Eeckhout werd gekeerd door de doelman. Trekvogels kreeg ook wat kansen maar de bal kon ook hier worden weggewerkt.

Ook Trekvogels haalde het einde niet met 11 spelers. Nadat er al wat spelers geel hadden gekregen was het wachten tot dezelfde speler een tweede gele kaart kreeg. Dat gebeurde dan ook. Koen Lensen ving een bal binnen het veld met beide handen en kon met rood vertrekken. Een paar minuten later had Roy de Ruiter al kunnen profiteren door DIO’30 op voorsprong te zetten. Vrij voor de doelman wilde hij de bal terugleggen op Arthur van den Eeckhout die er beter voor stond maar de bal was niet goed. Zelf schieten was wellicht een betere optie geweest. Trekvogels kreeg nog wat kleine kansen maar was niet echt gevaarlijk meer. Een vrije trap ging naast en een schot van Daan Buiting miste het doel ruim. In de slotfase moest Willem Vos met een blessure naar de kant. Zijn plaats werd ingenomen door Mike Grisel. Ook kwam Luc Verhoeven nog in het veld voor Roy de Ruiter. Het mocht allemaal niet baten want het bleef bij 1-1. Gezien het beeld van de wedstrijd een zwaarbevochten punt en een beter resultaat dan de afgelopen 2 jaren, maar DIO’30 heeft wederom punten verspeeld in de strijd om de titel.