Dit is het nieuws van 22 juni tot en met 28 juni

Foto: Redactie Druten

Hier volgt een overzicht van gebeurtenissen en activiteiten die van te voren zijn gemeld bij druten.nieuws.nl. Heeft u in de toekomst input en wilt u hier ook genoemd worden? Stuur dan een e-mail naar [email protected] Vraag naar de voorwaarden, indien het een commerciele activiteit betreft. Niet-commerciĆ«le activiteiten worden altijd opgenomen.

Op maandag 22 juni overhandigen senioren en andere huurders van ’t Trefpunt in Deest handtekeningen aan wethouder Michel Lepoutre om de gemeente te bewegen om het buurthuis te renoveren. Volgens het KBO is het vijftig jaar oude gebouw architectonisch niet meer van deze tijd. Daarnaast moet er een hoop gedaan worden aan onder andere de isolatie.

Vanaf vrijdag 26 juni tot en met maandag 29 juni zijn de Koningstraat en Schriksestraat in Afferden afgesloten in verband met het Oafers Weekend.

Nieuws van de gemeente

Op donderdag 25 juni is er weer een raadvergadering. De agenda van deze vergadering vindt u hier.

Sportnieuws

Op maandag 22 juni wordt er in het buurthuis ’t Trefpunt in Deest gerikt. Meer informatie hierover is te

Op zaterdag 27 juni komen teams van STJN uit Nijmegen in actie tijdens het Nederlands kampioenschap judo voor teams. Bij het meisjesteam onder 15 jaar doet ook de Drutense Jilke Ripping mee. Eerder werd Ripping individueel al Nederlands kampioen waarvoor ze door de gemeente is gehuldigd.

Op zondag 28 juni wordt er het 4e Duts Open invitatietoernooi georganiseerd door LTC De Gelenberg. Dit tennistoernooi wordt georganiseerd op de tennisvelden van LTC De Gelenberg op het gelijknamige sportpark.

Druturnia organiseert op zondag 28 juni de clubdag. Dit evenement wordt georganiseerd in sporthal De Heuvel aan de gelijknamige straat in Druten. Het thema van dit jaar is ‘Druturnia houdt van Holland‘.

Collecterooster

De collecteroosters lopen van zondag tot en met zaterdag. Deze week kan er worden gecollecteerd voor de Nederlandse vereniging ANGO, dat staat voor Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie.

Sociaal economische activiteiten

Op maandag 1 juni is de inschrijving voor de IGNITE Award van start gegaan. De inschrijving sluit op 31 juli 2015. De gemeente Druten roept iedereen die een Sociaal Business idee hebben, zich in te schrijven. De onderneming moet wel gevestigd zijn in de regio Arnhem/Nijmegen.

KBO Deest

De ouderenbond in Deest organiseert wekelijks activiteiten in ’t Trefpunt. Op maandag kan men er darten, biljarten, kaarten en koersbal spelen. Bij mooi weer wordt er vanaf het plein bij ’t Trefpunt ook een fietstocht gehouden. Vanwege de kermis kan het zijn, dat de startlocatie niet helemaal op het plein zal zijn.

Op de maandag kan er ook gerikt worden in ’t Trefpunt. De donderdag is bestemd voor een open eettafel vanaf 11.30 uur tot 14.00 uur. Op donderdagvond is er een creatieve inloopavond, kan er gedart en gebiljart worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen