Bewoners van Boven-Leeuwen beschuldigen Drutense politici van vriendjespolitiek

Foto: Google Streetview

Bewoners van Boven-Leeuwen hebben acht jaar lang geprocedeerd tegen uitbreidingsplannen van Excluton in de uiterwaarden van Druten. En met succes. De Raad van State, ’s lands hoogste bestuursrechter, heeft het bestemmingsplan vernietigd. Excluton mag niet uitbreiden.

De gemeente laat het hier niet bij zitten en is onlangs naar de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, gestapt. Bewoners van Boven-Leeuwen verdenken de politici van de gemeente Druten van vriendjespolitiek. Ook worden op Twitter beschuldiginen geuit van FIFA-praktijken door de gemeente Druten, verwijzend naar de opgepakte FIFA-bestuurders wegens corruptie.

Als voorbeelden worden gegeven, dat wethouder Lepoutre een boekenclub heeft gerund, welke werd gefinancierd door de eigenaar van Excluton. Na de verkoop van die boekenclub hebben ze samen vervolgens vele miljoenen verdiend. Bij Excluton werden vervolgens illegaal gebouwde objecten achteraf gelegaliseerd.

De gemeente laat weten, dat er geen sprake is van vriendjespolitiek. Wanneer een illegaal gebouwd object gelegaliseerd kan worden, dan gebeurt dat. Anders volgen er boetes, ook bij Excluton.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen