Gemeente breekt records in NK Tegelwippen en pleit voor meer groen in tuinen

Foto: NK Tegelwippen

In maart van dit jaar begon het jaarlijkse nationale evenement waarbij Nederlanders worden aangemoedigd om tegels uit hun tuinen te verwijderen en plaats te maken voor groen. Het NK Tegelwippen, dat jaarlijks van 21 maart tot en met 31 oktober plaatsvindt, heeft inmiddels al opmerkelijke resultaten opgeleverd in onze gemeente, met een totaal van maar liefst 254 gewipte tegels tot nu toe.

Dit indrukwekkende aantal tegels symboliseert een groeiend bewustzijn onder bewoners van de gemeente over de cruciale rol die groen speelt in het behoud van de lokale biodiversiteit en het verminderen van wateroverlast. Het vervangen van verharde oppervlakken door planten draagt bij aan het herstel van de natuur en biedt tal van voordelen voor zowel het milieu als de leefbaarheid in onze gemeente.

Diverse studies hebben aangetoond dat de overvloed aan stenen in tuinen leidt tot een afname van dier- en plantensoorten, met name insecten en vogels. Daarnaast verergeren verharde oppervlakken wateroverlast tijdens hevige regenval, aangezien het regenwater niet in de grond kan infiltreren. Dit heeft geleid tot de oproep om meer groen in onze leefomgeving te integreren.

Het NK Tegelwippen roept bewoners op om deel te nemen aan deze belangrijke beweging. Hoewel de officiële competitie nog tot en met 31 oktober loopt, benadrukken de organisatoren dat het wippen van tegels een activiteit is die het hele jaar door kan plaatsvinden. Elke vierkante meter stenen die plaatsmaakt voor planten draagt bij aan de lokale natuur.

Het is eenvoudig om deel te nemen aan het NK Tegelwippen. U kunt uw bijdrage registreren op de website nk-tegelwippen.nl, waar u eenvoudig kunt doorgeven hoeveel tegels u uit uw tuin heeft verwijderd. De website biedt tevens handige tips en suggesties om meer groen in uw tuin te introduceren, of het nu gaat om het planten van bloemen, struiken, bomen of het aanleggen van een gazon.

Door deel te nemen aan het NK Tegelwippen draagt u niet alleen bij aan het herstel van de natuur en het verminderen van wateroverlast, maar investeert u ook in een groenere, gezondere leefomgeving voor uzelf en toekomstige generaties. Dus haal die stenen uit de tuin en maak plaats voor groen! Samen kunnen we het verschil maken in onze gemeente en voor onze planeet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen