Column: 150 dagen burgemeester

Foto: Rijksoverheid

Mijn eerste 150 dagen als burgemeester van onze mooie gemeente zijn voorbijgevlogen. En wat ik heb gedaan in die eerste tijd? Het antwoord is simpel: ik heb mensen ontmoet, geluisterd, de dorpen bezocht en de gemeente doorkruist. Daar lag mijn prioriteit.

De talloze ontmoetingen hebben me bevestigd dat we nog altijd een gemoedelijke gemeente zijn met warme, open en hartelijke inwoners. Hier draait het om de menselijke maat, om hoe we naar elkaar omkijken. Kortom, de kracht van onze gemeenschap.

Maar we staan ook voor uitdagingen. We mogen echt wel meer trots zijn op wie we zijn en wat we doen. Trots op wat we hebben bereikt en op onze prachtbedrijven. En we mogen ook meer lef laten zien om nieuwe ideeën te omarmen en onszelf uit te dagen over grenzen heen te kijken. Letterlijk en figuurlijk. Zodat we kunnen leren, groeien en bloeien.

Als burgemeester kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst van onze gemeente. Ik wil verder bouwen aan een fijne gemeente waar gelijke kansen voor iedereen centraal staat. Stap voor stap, zodat onze dorpen nog mooier en sterker worden.

We hebben een prachtige gemeente, maar die pracht is niet vanzelfsprekend. Het is aan ons allemaal om te bouwen aan een gemeente waarop we trots kunnen zijn. Waar we lef tonen, waar we voor elkaar zorgen en waar gelijke kansen voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Samen maken we het verschil, elke dag opnieuw.

Warme groet,
Sigrid Sengers

Een indruk in beeld van mijn eerste 150 dagen als burgemeester van gemeente Druten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen