Column burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld

Foto: Hans Barten

Het is al een tijdje duidelijk. De coronacrisis hebben we nog niet echt verwerkt, maar noodgedwongen zijn we al met de volgende crisis bezig.

De oorlog in Oekraïne heeft ook effect op het leven in Nederland. We zien de beelden dagelijks in het nieuws. Ook zorgen de sancties tegen Rusland ervoor dat ons leven duurder wordt. En Oekraïense vluchtelingen komen naar Nederland, ook naar Druten.

In onze gemeente vangen gastgezinnen al zo’n 45 mensen op. Misschien heeft u ze al ontmoet of zitten er Oekraïense kinderen bij uw kinderen op school.

In de week van 16 mei komen er meer Oekraïense vluchtelingen naar Druten. In de jachthaven bij de Veerdam komt een schip te liggen dat plaats biedt aan ongeveer 140 mensen. Het schip is een riviercruiseschip en is voor -in ieder geval- een half jaar beschikbaar voor opvang van de vluchtelingen.

Net als in de coronatijd laten de inwoners van onze gemeente zien, dat we er zijn voor elkaar én voor anderen. Behalve de gastgezinnen zijn er heel veel mensen die hulp bieden. Op het emailadres [email protected] komt nog steeds hulpaanbod binnen. Daar zijn we erg blij mee.

Ik hoop van harte dat de oorlog in Oekraïne snel afgelopen is. En als de mensen dan terug naar huis kunnen, hoop ik dat ze met warme gevoelens aan Druten terugdenken. Druten, waar ze in alle ellende, tijdelijk een veilig plek vonden.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
burgemeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen