Veteranen Vereniging Gemeente Druten adopteert oorlogsgraven

Foto: Druten

Druten –  Afgelopen dinsdagmiddag heeft burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld namens de gemeente Druten een convenant ondertekend met de Veteranen Vereniging Gemeente Druten (VVGD). De VVGD gaat vrijwillig helpen met het onderhoud van de monumenten en oorlogsgraven in de gemeente Druten.

Het convenant gaat over het onderhoud aan de oorlogsgraven in de gemeente Druten. De gemeente Druten is verantwoordelijk voor het onderhoud van en rond de oorlogsgraven in de gemeente Druten. De VVGD behartigt de belangen van alle veteranen die in de gemeente Druten wonen. Ze wil het goede doen in de ruimste zin van het woord.

De VVGD heeft voorgesteld om op vrijwillige basis het benodigde onderhoud van de monumenten en de oorlogsgraven te verzorgen. Het gaat dus om een soort van adoptie van de oorlogsgraven. De gemeente Druten heeft veel waardering voor de participatie van de leden van de VVGD en gaat dan ook graag in op dit aanbod.

De VVGD zorgt al voor het oorlogsmonument (Sint Joris en de draak) op het Ambtshuisplein in Druten. In het convenant zijn de werkzaamheden aan het oorlogsmonument gecombineerd met de werkzaamheden bij de oorlogsgraven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen