Nieuwe Richtlijn huishoudelijke hulp

Foto: Michal Jarmoluk via Pixabay

Vraagt u huishoudelijke hulp aan? Vanaf 1 november beoordelen wij aanvragen aan de hand van een nieuwe richtlijn. Met die richtlijn kunnen wij scherper beoordelen welke hulp er echt nodig is. Dat kan betekenen dat u minder uren hulp krijgt dan u tot nu toe zou krijgen. Misschien kunnen bepaalde klussen gedaan worden door mensen uit uw omgeving, zoals familie. Het Sociaal Team kijkt bij de beoordeling natuurlijk altijd naar wat voor uw situatie passend is.

Heeft u al huishoudelijk hulp? Dan kan er pas iets veranderen als uw huidige indicatie afloopt. Het Sociaal Team neemt tegen die tijd contact met u op voor een hercontrole met de nieuwe richtlijn.

Betaalbaarheid van de zorg

De gemeente heeft deze richtlijn opgesteld om de huishoudelijke hulp via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) betaalbaar te houden. De kosten van de huishoudelijke hulp zijn het afgelopen jaar flink toegenomen. De gemeente doet nog onderzoek naar was- en strijkservice. Als deze beschikbaar komt, zal het gemiddelde aantal uren hulp bij het huishouden verder kunnen dalen.

Bron: gemeente Druten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen