Hoe duurzaam is Druten?

Foto: Druten

De gemeente Druten start op 3 november de duurzaamheidscampagne: Hoe duurzaam is Druten? In november en december organiseert de gemeente allerlei activiteiten. Er zijn energiecafés en pizzasessies in de verschillende kernen. En een team van de gemeente toert rond met een speciale bus. Tijdens de campagne wil de gemeente graag horen hoe inwoners over duurzaamheid denken en ermee bezig zijn.

Energie besparen, anders reizen, minder afval of energie uit zonnevelden. Onderwerpen waar iedereen mee bezig is. De gemeente wil samen op zoek naar hoe het nóg beter kan.

Energiecafés en pizzasessies

Voor een duurzaam Druten moet de gemeente samen met inwoners allerlei keuzes maken. Hoe en waar gaan we energie opwekken? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? Tijdens de energiecafés en pizzasessies komt dit allemaal ter sprake. “Ik vind het leuk om met inwoners in gesprek te gaan over deze belangrijke onderwerpen”, zegt André Springveld, wethouder Duurzaamheid. “De gemeente heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Dat kunnen we niet alleen. We roepen alle inwoners dan ook op: kom naar het energiecafé en praat mee! We gaan speeddaten, er is een inspiratiemuur en een videokast waar u uw wensen en ideeën kwijt kunt.” Voor jongeren van 15 tot 25 jaar organiseert de gemeente speciale pizzasessies. En via een App kunnen jongeren een persoonlijk filmpje delen. Springveld legt uit: “We vinden het écht belangrijk dat we ook de mening van jongeren ophalen. Dat zij meepraten over hun toekomst en die niet door anderen laten bepalen. Dus met een slice pizza erbij horen we graag hun mening.”

Bustour

Ook kunnen inwoners in gesprek over hun ideeën en zorgen over een duurzaam Druten bij de speciale bus. De bus doet alle kernen van de gemeente aan. De koffie staat daar klaar. Voor inwoners die liever vanuit huis hun mening geven over duurzaamheid gebruikt de gemeente Swipocratie. Via https://druten.swipocratie.nl kan iedereen in minder dan twee minuten zijn of haar ideeën kwijt. Elke 50e invuller wint een mooie prijs met een waarde van € 25,-.

Meer informatie

Wilt u weten wanneer en waar alle activiteiten plaatsvinden en hoe u zich kunt aanmelden? Kijk voor het volledige programma op www.druten.nl/hoeduurzaamisdruten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen