In 2023 een nieuw sportcentrum op sportpark de Gelenberg

Foto: gemeente Druten

Wat een mooi besluit heeft de gemeenteraad 2 weken geleden genomen! Er komt een prachtig nieuw sportcentrum op sportpark de Gelenberg. Een sportcentrum waar Druten straks trots op is. Er komt een complete sport- en turnhal, een nieuw zwembad en volop mogelijkheden voor sportverenigingen en onderwijs om te bewegen. De huidige sporthal en het zwembad piept en kraakt. Ze zijn beide hard aan vervanging toe. Met het nieuwe sportcentrum kunnen we weer 40 jaar vooruit. Ik ben daarbij ook blij dat de voor Druten zo belangrijke instelling ’s Heeren Loo één van de hoofdgebruikers wordt.

Een zeer nuttige voorziening voor Druten

Natuurlijk krijg ik daarbij weleens de vraag of we daar nu zoveel geld aan moeten uitgeven. Mijn antwoord is dan zonder twijfels: ja, juist nu! Het gaat om een voorziening waar je eigenlijk niet zonder kunt. Daarnaast is een groot deel van het budget al in de begroting meegenomen. Verder is de rente op dit moment historisch laag. Er is juist in deze tijd behoefte aan investeringen in maatschappelijk vastgoed. Want investeren in maatschappelijk vastgoed is investeren in leefbaarheid.

Nog even geduld

Ook de toegang en de openbare ruimte krijgt een nieuw en veilig gezicht. In de buitenruimte hebben sporters ook een ruime plek om gebruik van te maken. De voorbereidingen zijn in de tussentijd in volle gang. Met een beetje mazzel openen we begin januari 2024 de deur.

Willy Brink
wethouder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen