Sportakkoord Druten ondertekend

Foto: Druten

Op woensdag 30 september is het Sportakkoord Druten ondertekend. Ruim 45 organisaties doen mee. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen was de bijeenkomst in een wat kleiner gezelschap dan vooraf gedacht.  Samen met de vele andere organisaties zette ook Sjef van Elk, wethouder  Sport, met volle overtuiging zijn handtekening.

Wethouder Van Elk: “Fantastisch dat zoveel organisaties in onze gemeente hierbij  betrokken zijn. Met dit akkoord gaan we samen aan de slag om nog meer inwoners te stimuleren om met plezier te gaan sporten en bewegen!”

Ambities

Deelnemende partners uit sport, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, fysiotherapie, overige maatschappelijke organisaties en overheid zijn betrokken. Gezamenlijk zijn er vanuit drie thema’s ambities en acties geformuleerd. Zomaar wat onderwerpen die  voorbijkomen in het sportakkoord: Een overzicht van alle sport- en  beweegmogelijkheden. Aandacht voor kwetsbare inwoners. Verenigingen die nog meer de samenwerking zoeken. Het ondersteunen van deskundigheid van vrijwilligers.

Meer informatie

Het Lokaal Sportakkoord is de lokale invulling van het Nationaal Sportakkoord dat de Rijksoverheid in 2018 sloot met gemeenten, landelijke sportorganisaties en andere betrokken partners. Meer informatie over het Sportakkoord Druten is te vinden op www.sportakkoorddruten.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen