Column wethouder Sjef van Elk: Rowwen Hèze

Foto: gemeente Druten

Vindt u de muziek van deze Limburgse band ook zo aanstekelijk en inspirerend? Wat ik ook inspirerend vind is onze Werkorganisatie Druten- Wijchen. Een organisatie die voor haar taak is berekend vanwege uitdagende vraagstukken die op gemeenten afkomen. Denkt u aan woningbouw, duurzaamheid en de jeugdzorg om maar enkele voorbeelden te noemen.

Met deze organisatie zijn we minder kwetsbaar. We hebben geen éénpitters meer. Niet één medewerker voor volkshuisvesting, niet één medewerker voor milieu en niet één medewerker voor bedrijven. We huren minder externe krachten in. Nu zijn we in staat om eigen kennis en kunde in huis te halen. Dat komt omdat we een aantrekkelijke werkgever zijn vanwege de uitdagingen die een organisatie, die werkt voor circa 60.000 inwoners, in de huidige omvang nu eenmaal biedt.

Tegelijk is het ook lastig voor de medewerkers. Twee heren (gemeenten) dienen met ook nog lokale kleurverschillen, dat valt niet mee. Voor het einde van dit jaar moeten we duidelijkheid bieden aan onze medewerkers. Anders ontstaat een sfeer dat het heel leuk is om voor een lokale overheid te werken, maar niet op deze ingewikkelde manier.

Onder andere een argument dat pleit voor een bestuurlijke samenvoeging tussen Druten en Wijchen. En als u mij vraagt naar de vorming van een nog grotere plattelandsgemeente in het Land van Maas en Waal in de toekomst? Ach, ik begon met Rowwen Hèze en eindig ook met een nummer van die band met een kleine aanpassing in de tekst:

’t is een kwestie van geduld. Rustig wachten op de dag. Dat heel ons gebied Maas en Waals lult, dat heel ons gebied Maas en Waals lult.

Sjef van Elk

wethouder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen