Column wethouder Willy Brink: De fusie en de ondernemer

Foto: gemeente Druten

Als wethouder van economische zaken krijg ik regelmatig de vraag van ondernemers: wat hebben wij aan de samenvoeging met de gemeente Wijchen?

Met mijn ervaring als ondernemer en adviseur van ondernemers(verenigingen) weet ik als geen ander wat een bestuurlijke vergroting oplevert in de ingewikkelde wereld van economie, subsidies, creëren en behouden van bedrijventerreinen. En daarmee het behouden van bedrijven en werkgelegenheid in je gemeente.
Dat kun je als kleine gemeente eenvoudigweg niet meer zelf. Daar heb je een stevige positie, deskundigen en gespecialiseerde ambtenaren voor nodig. En je hoeft een ondernemer natuurlijk niet te vertellen dat je met schaalvergroting de kwaliteit van je product vergroot en de kosten beperkt!

Ik merk bij veel ondernemers dan ook instemming met de fusieplannen. En dat is mooi. Want ondernemen betekent werkgelegenheid, werkgelegenheid betekent onafhankelijkheid en dat betekent weer alles voor de leefbaarheid in Druten en de vier dorpen! Want leefbaarheid is de kurk waarop de gemeenschap drijft.

Als de gemeenteraad volgende week instemt met een draagvlakonderzoek, kom ik graag mijn oor te luisteren leggen bij de ondernemers. Dat zal ik doen tijdens de twee bijeenkomsten, die we voor hen organiseren en waarvoor ik de ondernemers van harte uitnodig. Want als gemeente moeten we geen werk lozen, maar werk creëren!

Willy Brink
wethouder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen