Column burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld: Weer aan de slag

Foto: Hans Barten

De vakantietijd is voorbij, het was een bijzondere tijd. Door de coronamaatregelen wereldwijd, was alles anders dan anders. Veel mensen zijn in Nederland gebleven, maar ook in Nederland waren er beperkingen. De mooie kant is dat veel mensen ons eigen land hebben herontdekt. Ik hoop dat iedereen uitgerust weer aan de slag is.

In Druten staan de komende tijd belangrijke dossiers op de agenda. De gemeenteraad gaat besluiten nemen over een nieuw sportcomplex De Gelenberg en over de ontwikkeling van ‘Tussen Heuvel en Van Heemstraweg’ het terrein naast D’n Bogerd.

De gemeenteraad gaat ook een belangrijk besluit nemen over de toekomst van de gemeente: gaan we samen met Wijchen één nieuwe gemeente vormen? We moeten nadenken hoe we een mooie leefgemeente kunnen blijven die financieel gezond is. Voor zo’n belangrijk besluit willen we natuurlijk ook de mening van de inwoners horen. Als de gemeenteraad op 22 september besluit dat we een draagvlakonderzoek mogen doen, dan gaan we daarna informatie bij u ophalen. Dat doen we door enquêtes uit te zetten en door bewonersavonden te organiseren, waar we met u in gesprek gaan. Niet alleen de inwoners, ook ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn belangrijk voor onze gemeente. Dus hun mening vragen we eveneens.

De toekomst van de gemeente Druten, uw woongemeente, uw leefgemeente en misschien ook die van uw kinderen: daar gaan we over besluiten en daar willen we uw mening over horen. Laat die kans niet voorbijgaan!

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
burgemeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen