Tussen Heuvel en Van Heemstraweg: 125 woningen erbij tot 2028

Foto: Druten

Het gebied tussen de Heuvel en de Van Heemstraweg in Druten krijgt er tot 2028 in fases zo’n 125 woningen bij, vooral betaalbare huur- en koopwoningen voor senioren en één- en tweepersoonshuishoudens. Die ambitie hebben burgemeester en wethouders van Druten dinsdag 1 september 2020 uitgesproken. Hiermee zijn de belangrijkste randvoorwaarden geformuleerd om tot een nadere uitwerking van een plan voor dit gebied te komen.

Het gebied moet straks een kwalitatief hoogwaardige uitstraling krijgen die tot uitdrukking komt in de stijl van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. De Raadhuisstraat wordt heringericht en gaat zo een hoogwaardige en innovatieve toegangspoort voor ‘oud Druten’ en het centrum vormen. In het plan wordt ook gekeken naar een oplossing voor de parkeerproblematiek bij cultureel centrum D’n Bogerd. Belangrijke aandachtspunten in het plan zijn verder duurzaam bouwen en klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan groene daken en gevels en de aanleg van groen in plaats van verharding.

Sociale duurzaamheid

Ook is er in het plan aandacht voor sociale duurzaamheid. We zetten, samen met onze partners, in op toekomstbestendig wonen in een sociaal duurzame woon- en leefomgeving die de kwaliteit van leven bevordert van bewoners en gebruikers, zowel nu als in de toekomst. Dit doen we door de juiste en toegankelijke voorzieningen te bieden in een veilige, aantrekkelijk vormgegeven omgeving die in sociaal opzicht prettig is om in te wonen en te werken.

Samen met de toekomstige inwoners en gebruikers

Om de inrichting van het gebied optimaal af te stemmen op de mensen die er straks gaan wonen en verblijven, is hun inbreng essentieel. Denk bijvoorbeeld aan de behoefte van partijen die zorg en ondersteuning bieden bij het thuis blijven wonen zoals (eerstelijns) zorgaanbieders en zorgvastgoedpartijen.

Prettig en betaalbaar wonen, met aandacht voor duurzaamheid

Met dit plan geven we invulling aan de versnellings-opgave voor de woningbouw, zoals die staat beschreven in het collegeprogramma 2018 – 2022 en voortvloeit uit regionale afspraken.

Vervolg

Als de gemeenteraad op 24 september aanstaande instemt met de geformuleerde ambities voor het ontwikkelingsgebied start de uitwerking van het plan in de vorm van een stedenbouwkundig ontwerp. Inwoners en belanghebbenden worden daarbij betrokken. Op deze manier werkt de gemeente Druten samen met inwoners en omgevingspartijen aan een mooie en leefbare woonomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen