Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Druten

Foto: BNG

Vanwege de coronamaatregelen mochten er tot 1 juni geen bijeenkomsten en evenementen plaatsvinden. De jaarlijkse lintjesregen kon dan ook niet doorgaan. Burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld heeft op 24 april de gedecoreerden via videobellen geïnformeerd dat aan hen een koninklijke onderscheiding is toegekend. De daadwerkelijke uitreiking van de versierselen vond vrijdag 3 juli plaats in een kleine besloten bijeenkomst.

De koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt aan De heer H.A.C. van Deelen (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), Mevrouw P.G.M. Peters-van Dijk en Mevrouw W.G.J. Vissers-Bernts (beiden Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

Voorgedragene: Mevrouw P.G.M. Peters-van Dijk (Nelly)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Peters-van Dijk is ruim 15 jaar vrijwilliger voor de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Maas en Waal. Zij staat erg zieke en terminale patiënten bij in hun laatste levensfase. Ze verzorgt hen, waakt bij hen en ondersteunt hun naasten, zowel overdag als ’s nachts. Ze is vakbekwaam en een onvoorwaardelijke steun en toeverlaat voor haar collega’s. Ook heeft zij bij De Kasteelhof in Druten vrijwilligerswerk gedaan. Voor haar vrijwillige inzet vooral in de palliatieve zorg met een grote maatschappelijke uitstraling naar de samenleving, is mevrouw Peters-van Dijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voorgedragene: Mevrouw W.G.J. Vissers-Bernts (Willemien)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Vissers-Bernts zet zich al 50 jaar in als vrijwilliger voor volleybalvereniging Olympia/Atalante Horssen. Zij had verschillende functies, variërend van coach tot bestuurslid. Mevrouw Vissers-Bernts was ook korte tijd beheerster van het Dorpshuis in Horssen. Bij Toneelvereniging Horssen was mevrouw Vissers-Bernts 16 jaar vrijwilliger en bestuurslid. In 2000 was zij mede-initiatiefneemster van het Streekcabaret “Nog in de blui”. Tot voor kort regisseerde zij ook diverse toneelstukken in de regio. Voor deze ruimhartige vrijwillige inzet wordt mevrouw Vissers-Bernts benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau.

Voorgedragene: De heer H.A.C. van Deelen (Harry)

Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Deelen zet zich sinds 2004 bij verschillende organisaties vrijwillig in. Vooral voor senioren op het gebied van veiligheid, digi-hulp, langer zelfstandig wonen, gezondheid en voorlichting over ouderenmishandeling heeft hij veel initiatieven ontwikkeld. Dit was zowel op landelijk, provinciaal en lokaal niveau, o.a. bij de KBO-PCOB Utrecht, KBO Druten en MeerVoormekaar Druten-Wijchen. De heer Van Deelen is een verbinder tussen scholen, specialisten, vrijwilligers en senioren. Hij is een inspiratiebron voor velen en motiveert anderen. Vanwege deze brede inzet, vooral op het gebied van ouderenwelzijn, is de heer H.A.C. van Deelen benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto’s zijn gemaakt door Stan van den Hurk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen