Bericht van de burgemeester over corona – 1 juli 2020

Foto: Hans Barten

Beste inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk,

1 juli voelde als een symbolisch moment. Eindelijk echte verruiming van de maatregelen om de coronaverspreiding te voorkomen. Nog niet helemaal terug naar normaal, maar het dagelijkse leven is wel bijna weer gewoon. Voor mensen die naar het buitenland op vakantie willen, is zelfs dat naar veel landen weer mogelijk. Veel mensen, waaronder ik, kiezen ervoor in Nederland te blijven deze zomer. Met het warme, zonnige weer van de afgelopen weken en de ramblas-versiering in de kern van Druten, konden we alvast in de stemming komen. Iedereen lijkt meteen vrolijker en dat is fijn te zien.

De anderhalve meter afstand, moeten we nog wel respecteren. Eerder schreef ik al dat we dat vooral niet voor onszelf moeten doen maar om anderen te beschermen. Het blijft wel ongemakkelijk in veel situaties, zoals de momenten waarop je normaliter een hand geeft ter begroeting of om je voor te stellen.

Vrijdag 3 juli is de afstand ook ongemakkelijk. Ik mag dan aan 3 kanjers, aan mevrouw Peters-van Dijk, mevrouw Vissers-Bernts en aan de heer van Deelen, koninklijke onderscheidingen uitreiken. Tijdens de ceremonie is de ruimte goed ingericht zodat de gasten voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren. De Koninklijke onderscheidingen uitreiken kan wel met twee armlengten afstand, maar de medailles opspelden zal een van de gezinsleden moeten doen. Het wordt een bijzonder bijeenkomst, zoals het ook een bijzondere zomer zal worden, we leven nu eenmaal in een bijzondere tijd. En diep van binnen ben ik heel blij dat we niet gewend willen raken aan de anderhalve meter afstand omdat dat niet goed voor ons voelt. Maar zolang dat nodig is, houden we nog even vol.

Corry van Rhee – Oud Ammerveld

burgemeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen