Noodopvang stopt per 8 juni, uitzondering zorgpersoneel

Foto: CC0

De noodopvang voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepen stopt met ingang van 8 juni 2020. De basisscholen en de buitenschoolse opvang gaan dan weer volledig open. De kinderdagopvang en gastouderopvang gingen al per 11 mei volledig open. Door de volledige openstelling van de basisscholen en de kinderopvang is het niet langer nodig om noodopvang aan te bieden op werkdagen.

Noodopvang voor kinderen zorgpersoneel

Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen nog beschikbaar in avond, nacht en weekenden voor kinderen van zorgpersoneel. De ouders werken in ziekenhuizen, de verpleging, verzorging en thuiszorg, ambulancezorg of in direct ondersteunende beroepen zoals schoonmaakpersoneel in zieken- en verpleeghuizen. Tevens geldt dit voor zorgpersoneel van defensie (militaire artsen en verpleegkundigen). We blijven een beroep doen op deze ouders om in eerste instantie zelf alternatieve opvang te regelen. Lukt dat echt niet? Dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente via [email protected].

Extra opvang nodig, maar niet werkzaam in de zorg?

Er zijn ouders die door de coronamaatregelen meer, op andere tijdstippen of andere dagen gaan werken. Of ouders die nu geen gebruik kunnen maken van opvang door opa en oma, omdat zij tot een risicogroep behoren. In het Landelijk Register Kinderopvang vindt u alle informatie over kinderopvangorganisaties in onze gemeente. Het register is online beschikbaar: www.landelijkregisterkinderopvang.nl. U zoekt eenvoudig op gemeente, woonplaats of soort kinderopvang. En u neemt dan zelf contact op met de kinderopvangorganisatie. De contactgegevens staan in het register vermeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen