Herdenken en vieren, een programma in aangepaste vorm

Foto: Remko Platjes

In de gemeente Druten gaan de jaarlijkse herdenkingen op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei niet door. We staan stil bij 4 en 5 mei in aangepaste vorm. Zonder publiek.

4 mei – Herdenkingen

De herdenkingen in de gemeente Druten zijn dit jaar anders van vorm. De inhoud en de betekenis blijft hetzelfde. De burgemeester en wethouders leggen bloemen bij de herdenkingsmonumenten. Dat doen ze niet zoals elk jaar in de avond maar al eerder op de dag. De monumenten zijn wel de hele dag toegankelijk voor iedereen die daar bloemen of kransen neer wil leggen.

De 4 mei herdenking in Druten wordt opgenomen en is op deze dag via het YouTube- kanaal van het 4 mei comité Druten te zien.

5 mei – Bevrijdingsdag

In de ochtend van dinsdag 5 mei gaat burgemeester Van Rhee–Oud Ammerveld persoonlijk de Nederlandse vlag hijsen voor het gemeentehuis.

Dit jaar geen bevrijdingsvuur in Druten. Samen zetten we Nederland in het licht, denken aan de prijs die betaald is voor onze vrijheid én aan wat wij zelf kunnen doen om die vrijheid te bewaken. Aan wie geef u het #Vrijheidsvuur door? Vanaf 28 april kunt u op www.vrijheidsvuur.nl bekijken hoe het precies werkt.

Volgens de juiste richtlijnen en de geldende maatregelen

De gemeente Druten vraagt u nadrukkelijk om thuis te blijven. Op 4 mei kunt u de vlag de hele dag halfstok hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei kunt u de vlag uitsteken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

De opnames zijn later te zien op www.druten.nl en de social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram van de gemeente.

Dossier: Coronanieuws uit Druten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen