Bericht van de burgemeester over Corona – 31 maart

Foto: Hans Barten

Aan alle inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen, Puiflijk.

Beste mensen,

In een paar weken is ons leven totaal veranderd en dat geldt voor iedereen. Het leven wordt beheerst door de maatregelen die nodig zijn om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

We zien de beelden op TV: ziekenhuizen die volstromen, zorgverleners die meer dan ooit in beeld zijn en gewaardeerd worden. Bij begrafenissen moeten er keuzes worden gemaakt, wie wel, wie niet erbij. Het maakt het verdriet nog groter! Dit weekend verongelukte een Drutense jongen, vrienden die een spontane herdenking organiseerden, moesten rekening houden met de beperkingen van de maatregelen.

We merken die beperkingen ook in ons dagelijks leven, kleinkinderen die niet meer op bezoek komen bij grootouders, lege winkelstraten en afstand houden van elkaar. En dat juist nu we graag zo dichtbij elkaar zouden willen zijn en elkaar vast willen houden.

Het maakt me warm te zien dat mensen creatieve manieren vinden om hiermee om te gaan. Soms door simpele dingen: mensen vinden elkaar door beeldtelefoon, brieven, kaarten, sturen elkaar foto’s en filmpjes. Kinderen maken stoepkrijttekeningen met hartjes en kusje voor het huis van Opa en Oma.

Het beeld in onze gemeente laat zien dat vrijwel iedereen zich houdt aan de maatregelen. Hoe pijnlijk ook, dit is wel de enige manier om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In Druten laten we zien, dat we dat kunnen!

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
Burgemeester Druten

Reacties