Bericht van de burgemeester over Corona

Foto: Hans Barten

Aan alle inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen, Puiflijk.

Beste mensen,

Wat is ons leven in hele korte tijd veranderd! Nog geen 4 weken geleden besmette het Corona virus de eerste Nederlandse patiënt en nu heeft datzelfde virus de hele Nederlandse samenleving in zijn greep.

Er kwamen noodzakelijke maatregelen als thuiswerken, geen evenementen, scholen dicht, anderhalve meter afstand bewaren ten opzichte van elkaar. Ik zag dat dit in onze gemeente bijna door iedereen goed werd nageleefd. Dat gebeurt ongetwijfeld ook met de maatregelen die daar op maandag 23 maart aan zijn toegevoegd.
Nederland gaat niet volledig op slot maar tot 1 juni gaan we wel een cooling down-periode in. Wie de vreselijke beelden uit Italië ziet, begrijpt volledig waarom ons kabinet deze besluiten neemt.

Maar ook al begrijpen we deze besluiten, ze doen toch pijn bij heel veel mensen. Bij mensen die hun geliefden in verpleeghuizen niet meer mogen bezoeken, bij ondernemers die hun omzet zien dalen, bij vrijwilligers die het hele jaar bezig zijn met het organiseren van Koningsdag en vrijheidsfestiviteiten.

Er is in deze dagen veel groot en klein leed. In een eerder bericht schreef ik: ”Zorgen en omzien naar elkaar zit in de genen van de Maas en Walers”. U heeft de afgelopen weken laten zien dat dit klopt. Gaat u daar alstublieft mee door, het blijft nodig!

Nederland is in een cooling down, maar laten wij warmte blijven verspreiden en blijven omzien naar elkaar!

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
Burgemeester Druten

Reacties