Gevolgen coronavirus voor evenementen in Druten

Foto: BNG

Zodra de richtlijnen vanuit het Rijk veranderen en deze gevolgen hebben voor onze gemeente en de evenementen, leest u hierover op deze pagina.

Vanuit het kabinet zijn op donderdag 12 maart richtlijnen afgegeven voor het afgelasten van álle evenementen in het hele land met een bezoekersaantal van meer dan 100 personen, in elk geval tot en met 31 maart. Deze richtlijn geldt uiteraard ook voor de gemeente Druten, en is tevens van kracht op theaters, bioscopen en andere bijeenkomst met meer dan 100 personen.

Daarnaast doet de gemeente een oproep aan alle organisatoren van evenementen en bijeenkomsten in Druten met een bezoekersaantal lager dan 100 personen om te heroverwegen of zij hun activiteiten wel door moeten laten gaan. Vanwege de kans op besmetting is het bij elkaar brengen van grotere groepen mensen op dit moment niet verantwoord.

De gemeente heeft alle evenementen die zij zelf organiseert en evenementen waar wij een vergunning aan verlenen tot en met maandag 31 maart afgelast. Ook zijn alle evenementen waaraan wij zelf zouden deelnemen afgelast tot en met 31 maart. Het gaat daarbij om de volgende evenementen:

  • Inlooppunten sociaal wijkteam zijn gesloten t/m 31 maart, u kunt telefonisch contact opnemen met het sociaal wijkteam op 088 432 7432
  • Boomfeestdag 18 maart
  • Drutenloop 5 april

De volgende evenementen of bijeenkomsten gaan wel door:

  • Weekmarkt op vrijdag 20 en 27 maart
  • Vergadering gemeenteraad Druten donderdag 26 maart

U kunt de vergadering van de gemeenteraad online volgen.

Bezoekers van bijeenkomsten die wel door gaan wijzen wij op hun eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand. Bent u verkouden, hoest u of heeft u koorts? Kom uit zorg voor anderen dan niet naar deze bijeenkomsten.

Reacties