DIO2 herstelt zich van Alverna-drama

Het was weer vroeg dag voor de mannen van DIO, want om 8.15 uur vertrok de bus vanuit Druten naar het Gelderse Hengelo.

Na de dramatische wedstrijd van vorige week, tegen Alverna, moest DIO zich tegen PAX weer herstellen. DIO begon als vanouds weer fel, zette hoog druk en had de bal veelvuldig in bezit. PAX stond daartegenover met 11 man op eigen helft, waardoor het moeilijk was om een opening te vinden. Na gevaar uit een paar goede acties en voorzetten van Berry Nijs en Jeffrey van Zwam, was het echter PAX dat op voorsprong kwam. Na een voorzet, raakte de bal in de kluts in de 16. Wis van Dinteren dacht de bal weg te werken, maar schoot ongelukkig tegen een aanvaller aan, waardoor de bal de hoek in ging.

Dio zette de frustratie echter om in moed, daar PAX voetballend niks bracht en DIO maar bleef aanvallen. Snel na de goal was het, uit een scherpe corner van Kevin van Buuren, Joel Willemsen die bij de eerste paal binnenkopte. Enkele momenten hierna volgde een nieuwe corner, die door de verdediging werd teruggekopt naar de zijkant. Vanaf hier werd de bal opnieuw goed ingebracht door Kevin en na een lichte touchering van Bob Stevens, was het Joram Pijl die de bal binnenliep: 1-2.
Hierna was het vooral de eerste helft uitspelen. PAX kwam er nog een keer zeer gevaarlijk uit, maar dankzij een uitstekende redding van Paul van Hees, bleef de voorsprong behouden.

De tweede helft was vooral heel slordig. PAX probeerde nog wat te forceren, maar was hier eigenlijk nooit toe in staat. DIO werd na verloop van tijd onrustig aan de bal en leek bang om de gelijkmaker tegen te krijgen. Waar DIO het zichzelf dus vooral moeilijk maakte, lukte het door hard werken en veel communiceren, de overwinning over de streep te trekken.

Zo toont DIO zich opnieuw een goed voetballende ploeg, dat ook het vuile werk van het spelletje niet schuwt. Een uitstekend resultaat en weer aansluiting naar de top geven veel vertrouwen voor de wedstrijd over 2 weken. (Volgende week zondag is een vrije dag, vanwege het bekerprogramma.)

Door: Kevin van Buuren.