Gelderse man geeft zijn moeder een 8,1

Foto: publiek domein

REGIO – De mannen van Nederland geven hun moeder een gemiddeld cijfer van 7,9. De Gelderse mannen uit de provincie Gelderland gaan hier zelfs overheen en beoordelen hun moeder nog hoger.

Zij geven, samen met de provincies Noord-Holland, Overijssel en Utrecht, gemiddeld een 8,1. Dit blijkt uit het onderzoek naar het gezinsleven van de Nederlandse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men.

Goede band

De mannen uit Gelderland hebben een goede band met hun ouders. Slechts 6% geeft aan dat hij hooguit enigszins met zijn ouders kan opschieten. Zo’n zeven op de tien Gelderse mannen hebben een goede tot zeer goede band met hun ouders (74%).

Verzorging aan huis

Stel je ouders hebben zorg nodig, wat doe je dan? Bijna de helft van de Gelderse mannen geeft aan dat ze dan particuliere verzorging regelen bij de ouders aan huis (46%). Slechts één op de tien mannen uit deze provincie neemt zijn ouders in huis om de zorg compleet op zich te nemen.

Hij gaat graag een hapje eten met zijn ouders

De Nederlandse mannen gaan regelmatig op bezoek bij hun ouders. Ruim drie op de tien mannen gaan dan het liefst een hapje eten of thuis relaxen. Ze kiezen nauwelijks voor een sportgerelateerde activiteit. Slechts 5% van de mannen kiest ervoor om samen te gaan sporten of juist een sportwedstrijd te kijken. Bijna 7% van de Nederlandse mannen doet liever helemaal niets met zijn ouders.

Nederlandse mama krijgt een mooie 7,9

De mannen van Nederland geven hun moeders gemiddeld een 7,9. Alleen de provincies Drenthe, Friesland , Groningen en Zeeland geven een lager cijfer aan hun eigen moeder. Het laagste cijfer wordt in Drenthe gegeven, namelijk een 6,3.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen