Terrasweer komt woensdag 15 februari onze kant op

Foto: wikimedia

De gevoelsmatig hevige vriestemperaturen van de afgelopen dagen verdwijnen woensdag even als sneeuw voor de zon. Terrasweer is ons beloofd, terwijl de thermometer normaal gezien in half februari niet boven de zes graden Celsius uitkomt. Heerlijk!

We kunnen spreken van een lenteachtige dag volgens Weeronline. Vandaag genieten we van een zonovergoten Valentijnsdag, met als gevolg een aanhoudende zwakke zuidenwind. Dit betekent dat we geen last hebben van een koude, gure wind; er is slechts sprake van een aangenaam briesje.

Woensdag zal de dag koud beginnen met hier en daar wat vorst, maar naarmate de dag vordert laat de zon zich uitbundig zien. Temperaturen kunnen oplopen tot maar liefst 12 รก 14 graden Celsius. In Zuid-Limburg kan zelfs de jas uit op het terras!

Hoe zit het met de rest van de week? Het weer blijft zacht en licht wisselvallig. Met donderdag is er relatief veel bewolking en kans op neerslag aanwezig. Maar, met een temperatuur tussen de acht en twaalf graden blijft het warm voor de tijd van het jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen