Ambulances in Druten 16% van de noodgevallen te laat

Foto: Ramon Versteeg, wikimedia

In de gemeente Druten kwamen ambulances bij noodgevallen 16% te laat aan. Dat is meer dan de landelijke norm van 5% blijkt uit onderzoek van RTLNieuws.

Als bij noodgevallen een ambulance wordt gebeld, hoort die binnen een kwartier ter plaatse te zijn.

Te laat

In bijna 70% van de gemeenten lukt het niet om binnen een kwartier te arriveren. Vooral op het platteland komen ambulances vaak te laat.

In 2015 werd de ambulance 44 keer opgeroepen, daarvan waren ze 37 keer op tijd en 7 keer te laat. De meeste aankomtijden liggen tussen de 4 en 15 minuten vanaf oproep via 112. Wat uiteraard ligt aan de afstand die gereden moet worden en de verkeersomstandigheden.

De langste tijd die een ambulance nodig had om ter plekke te zijn was 28-29 minuten. Over de omstandigheden wordt niets vermeld, maar ook een ambulance heeft natuurlijk hinder van een file en er zijn nog steeds mensen die het moeilijk vinden om aan de kant te gaan zodra ze met loeiende sirenes aan komen. Ook is opzij gaan voor de ziekenbroeders niet altijd eenvoudig of snel gedaan op bepaalde wegen.

Beter

Van 2013 zijn er geen cijfers, maar in 2012 kwam de ambulance 0% van de keren te laat en in 2014 0%. Toen ging het dus beduidend beter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen